Steaua, la un pas de fericire!

octombrie 25, 2012 in Liga Europa

Alex Bourceanu sau inima Stelei. Un căpitan care când joacă pune mult suflet. Pentru performanță, contează!

O zi importantă. Poate cât un sezon. Steaua – Molde! Cine ar fi crezut că „roș-albaștrii” vor ajunge, așa de repede, să își decidă prezența în primăvara europeană în fața unor „puști”? „Puștii” lui Ole Gunnar Solskjaer. Un fel de a spune tinerilor pe care fosta vedetă de la Manchester United îi va planta printre titularii de drept. Steaua trebuie doar să fie prudentă și nimic mai mult. De asta are grijă „Reghe”. Insist, este un joc pentru viitorul Stelei. De soarta lui se leagă multe. Pe termen mediu și lung. „Viteziștii” au deja un tonus pozitiv, de echipă mare care știe exact care îi este valoarea. Meciul cu Molde poate aduce însă noi confirmări. Un fel de injecție cu optimism înaintea unor partide importante din campionat. Cum este marele derby cu Dinamo. În seara asta, Steaua este la un pas de fericire. Doar să-l facă. Tare și apăsat!

Bătălia pentru titlu din Norvegia, cu Rosenborg, l-a determinat pe Ole Gunnar Solskjaer să facă un mix între titulari și tinerele speranțe de la Molde. Un risc asumat. O decizie care a făcut praf cotele caselor de pariuri. Inițial, o victorie a Stelei se învârtea în jurul unei cote de 1,70 – 1,75. Acum, casele au coborât cotația în zona lui 1,35 – 1,45. Cu alte cuvinte, Steaua este și mai favorită decât era!
Statutul ăsta poate fi și o povară. Nu cunosc dacă tinerii aduși de Solskjaer știu cu mingea. Dar nu va fi o echipă de puști ci o combinație cu unii dintre titulari. „Roș-albaștrii” trebuie să rămână concentrați și să nu-i ia de sus pe norvegieni. Ar fi o greșeală capitală. Steaua are forță pentru a învinge Molde dar, la fel ca și în meciul cu FC Copenhaga, este nevoie de răbdare și încredere.
Antrenorul Laurențiu Reghecampf a reușit să impună la Steaua o filosofie specială despre performanță. Dar mai are de muncă. Mai ales în zona comportamentală. Culmea, un detaliu ce ține de educația fiecărui fotbalist nu de antrenor. Dar asta e. O victorie cu Molde deschide poarta spre lumea bună. „Reghe” și proiectul său au nevoie de această ștampilă. Poate nu-i bine spus, de acest atestat de valoare pe care îl oferă o calificare în primăvara europeană.
Publicul va conta din nou. Sigur. Suporterii Stelei vin cu zecile de mii la astfel de confruntări. Indiferent de numele adversarului. Un cadru puțin familiar norvegienilor dar favorabil trupei din Ghencea. Dacă Steaua joacă la valoarea ei nu va fi niciun fel de problemă. Altfel e nașpa.
Așa că, fuga la stadion. Echipa? Din ce se aude… cam așa: Tătărușanu – Georgievski, Szukala, Chiricheș, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Rusescu, Tănase – Adi Rocha. Iar pentru cei care rămân acasă nu uitați: Steaua – Molde, ora 22:05, în direct pe Pro TV, Digi Sport 1 și Dolce Sport!

P.S.1 – Plecarea lui Ioan Andone de la CFR Cluj este un subiect de comentat. Oricum era demis dar măcar i-a lăsat cu ochi-n soare. Nu e prima dată când o pățește cu Paszkany și Mureșan. A treia oară nu se mai întoarce acolo. „Ando” a procedat corect. Dacă vine la Rapid este foarte bine. În fond antrenează o echipă românească, nu?
P.S. 2 – Despre Mircea Lucescu… Ce succes are cu Șahtior Donețk! Să bați campioana Europei, Chelsea Londra, nu-i de ici de colea. Ce m-a uimit a fost că, după meci, „Il Luce” declara că este nevoie de zece ani ca să pui pe picioare o mare echipă. Acum căteva zile comentam aici, dar și cu voi, despre un ciclu de minimum trei ani ca să ai succes în Liga 1. Din păcate, patronii echipelor din România știu să numere la antrenori doar… lunile! Despre ce fotbal vorbim?