Egal eroic, punct uriaș

octombrie 24, 2012 in Liga Campionilor

Ioan Andone a dus CFR-ul la „cota 4” în grupa H dar e posibil să fie înlocuit. Nu este deloc normal însă în România orice este posibil!

Ploaia torențială a încurcat socotelile Galatei. Nici măcar mârlănia „grădinarilor” de pe „Ali Sami Yen”, care la pauză au îndepărtat apa doar din jumătatea CFR-ului și au lăsat bălți în calea atacurilor ardelene, nu au schimbat deznodământul partidei. CFR a reușit un egal eroic și se întoarce acasă cu un punct uriaș. O remiză cât o victorie pentru că, din minutul 28, trupa lui Ando a jucat în 10 oameni după ce Aguirregaray a fost eliminat destul de ușor. Un egal muncit. Un rezultat foarte bun plămădit în condiții vitrege: ploaie torențială, teren sub orice critică, jucător eliminat și, colac peste pupăză, un penalty penalizare apărat însă de senzaționalul Felgueiras. E bine. Locul 2, patru puncte și vise de primăvară în plină toamnă. Bravo, CFR!

Deși Pantelis Kapetanos a deschis scorul destul de repede, mai exact cu ajutorul lui Nounkeu care și-a introdus mingea în poartă, în minutul 19, nu credeam că trupa antrenată de Ioan Andone se va întoarce acasă cu vreun punct. Asta pentru că, peste nouă minute, Aguirregaray avea să plece la cabine din cauza a două cartonașe galbene. Unii zic că a fost eliminat pe bune. Eu spun că decizia italianului Paolo Tagliavento a fost un pic forțată din dorința de a împinge de la spate Galata spre poarta ceferistă.
Meciul în sine a fost o oglindă la ceea ce se petrece în sânul echipei ardelene, la club. Adică, criză. S-a jucat cu cuțitul la os, la disperare. Ploaia a transformat confruntarea într-una de uzură, de luptă surdă. Și când jucătorii se mobilizează vin și rezultatele. Aș mai adăuga puterea de a reveni în situații limită. Felgueiras a apărat un penalty, în prima repriză, pentru ca în al doilea mitan să comită singura eroare din meci echivalentă cu… egalarea. În rest, „Super Mario” a fost excelent!
Sudoarea care a curs în mocirla de pe gazon a fost răsplătită. Ioan Andone a demonstrat că știe meserie. Ce ironie a sorții: „Fălcosul” adună puncte și aduce bani din Liga Campionilor, iar șefii clubului și-au trimis emisarii să caute tehnicieni prin Portugalia sau Italia. Nu e normal și cred că Andone nu va lăsa lucrurile așa. Imediat după meci, la declarații, Ando a ținut să precizeze că deja are două oferte. Interesant, nu? Sigur, pe tema asta vom avea clarificări în următoarele ore!
Altfel, CFR Cluj se mai apropie un pic de primăvara europeană. Ar fi frumos pentru România. Mâine, Steaua intră și ea în pâine. Cu Molde. Alte speranțe, alte emoții. Până la urmă ăsta este fotbalul. Imprevizibil și spectaculos!