Bonetti se salvează, Dinamo respiră!

octombrie 23, 2012 in Liga 1

Dario Bonetti, până mai ieri cam singur împotriva tuturor. În cele din urmă s-a scos cu Rapid!

Dacă nu câștiga derby-ul cu Rapid, antrenorul Dario Bonetti putea să-și cumpere bilete la primul avion cu direcția Italia. Dinamo a făcut însă un joc bun în fața Rapidului, a pasat mai bine, a alergat mai mult și a dorit cu orice preț victoria. A fost cel mai bun meci al „câinilor” din actualul sezon. Cu mult peste ceea ce au arătat până acum și cu o atitudine schimbată în bine. Rapidulețul a avut meciul în mână atunci când a condus cu 1-0. Teixeira a fost însă înger și demon. Înger, la pasa de gol pentru Pancu. Demon, când a pierdut mingea la mijlocul terenului, cu două minute înainte de finalul primei reprize, iar Dinamo a egalat pe atacul care a urmat. Un moment care confirmă una dintre axiomele vechi din fotbal: egalezi sau preiei conducerea înainte de pauză, meciul este al tău. Și așa a fost!

Rapidul n-a jucat rău. Dar nici extraordinar. Ca la un derby. Antrenorul Marian Rada a schimbat sistemul și a încercat să oxigeneze atmosfera din vestiar după demiterea lui Ioan Ovidiu Sabău. Aici cred că este buba și va fi nevoie de timp ca să se rezolve această problemă. Dinamo a început perfect partida, și-a creat ocazii însă „alb-vișiniii” au spart primii tabela după o pasă de geniu dată de Teixeira lui Pancu. Și gol!
Tot Teixeira a deschis drumul spre…înfrângere. La finalul primei reprize portughezul pierde nepermis la mijlocul terenului, iar pe atacul dezvoltat de Dinamo vine egalarea. Naivitate sau poate o insuficientă pregătire fizică. Un gol care a dat peste cap planurile Rapidului. Exact când nu trebuia, înainte de pauză, fapt ce a făcut praf moralul coechipierilor. Dar a fost o greșeală, nu intenție. Asta ca să nu fiu înțeles greșit!
Repet, Rapidul n-a rupt gura târgului dar putea scoate mai mult din acest joc. După pauză au intrat jucători care știu cu mingea, Herea, Ilijoski și Grigorie, însă egalarea n-a venit. Cred că giuleștenilor le-a dispărut încrederea în ceea ce pot. O temă de rezolvat cât se poate de repede de către șefii clubului de lângă Podul Grand. Dacă vor să mai salveze ceva din actualul sezon!
Dinamo? A arătat bine. Meciul ăsta a fost un fel de mănușă aruncată Stelei. Trupa antrenată de Dario Bonetti a jucat și asta este vestea cea mai bună pentru fani. Să vedem dacă va lega și alte victorii după succesul de luni seară. Bonetti poate spune, fără a risca să fie ironizat de presă, că acum chiar a fost „una grande partita”. Un rezultat care îl salvează pe Italian de la demitere pentru că altfel, în cazul unui nou eșec după „delirul” cu Bistrița, nu știu cine îl mai apăra de furia acționarilor și a suporterilor.
O victorie chinuită pentru Dinamo dar importantă. Întâmplător sau nu, cu Cristi Borcea în lojele de pe „Arena Națională”. Singurul nume important de la Dinamo care a spus, cu gura mare, peste tot, că Dinamo bate. De cealaltă parte, actualii acționari dinamoviști au stat cu sufletul la gură de teama unui nou rezultat nefavorabil. Borcea rămâne „adrenalina” care îi lipsește lui Dinamo!
La opt puncte distanță de Steaua, Dinamo poate să respire până la marea confruntare programată peste două etape. Atunci se vor juca multe. Poate titlul, viitorul lui Dinamo și prezentul lui Bonetti!