Alb de… Tg. Jiu

octombrie 22, 2012 in Liga 1

Petre Grigoraș, un antrenor care știe să facă echipe. Cu Steaua a demonstrat că e greu de învins!

Meci așteptat dar fără goluri. Exact sarea și piperul din fotbal. Putea să câștige Padurii, putea la fel de bine să bată Steaua. Cele două formații și-au împărțit punctele, nu și paguba. Pandurii lui Grigoraș au căștigat un punct însă Steaua a pierdut două. N-o spun eu, au spus-o cei doi antrenori. Petre Grigoraș era mulțumit, iar Laurențiu Reghecampf cam supărat. „Roș-albaștrii” și-au dorit mult victoria, au dominat meciul în cel de-al doilea mitan însă Nikolic nu s-a trezit din mahmureală și a ratat stopul decisiv și golul izbăvitor. O remiză anunțată de clasament. Un alb de… Tg. Jiu care mai pune un punctișor la zestrea Stelei pentru titlu. Urmează bătălia europeană cu norvegienii de la Molde. Joi. Poate acolo vom vedea goluri!

E prima dată în acest campionat când Steaua a fost dominată copios. S-a întâmplat în prima repriză. Poate și Reghe este de vină. A făcut echipa cu câteva „plombe” care nu au astupat găurile lăsate de titulari. Filip, cam aerian, iar Matei, incoerent și cu gafe de curtea școlii. Nu degeaba Reghecampf i-a schimbat la pauză cu Pintilii, respectiv cu Tănase. Steaua risca să piardă meciul!
Problema Stelei este vârful de careu, atacantul de clasă. Un fel de Kapetanos. Adică să știe s-o ia din prima și s-o bage-n ațe. Fără floricele, fără gâdilături. Șut și gol. De așa ceva are nevoie Steaua. Lucru confirmat de patronul Gigi Becali în cunoscutele intervenții telefonice, de după meci, pe la televiziuni. Plus acel mijlocaș de creație despre care se tot vorbește de ani buni.
Pandurii au pus probleme mari „roș-albaștrilor”. Petre Grigoraș a așezat pe teren o echipă disciplinată și harnică. Au avut ocazii în prima parte dar nu au fost inspirați la finalizare. Dar chiar și așa s-a văzut că trupa gorjeană nu are forță pentru a lupta la titlu. Banca de rezerve a „minerilor” este subțire, iar asta s-a simțit în repriza a doua.
Pot spune că pauza provocată de meciurile naționalei, cu Turcia și Olanda, i-a scos din ritm pe steliști. E doar o părere. La orizont se vede însă Molde. Joi, pe „Arena Națională”. Nordicii sunt ambițioși și tupeiști. În deplasare joacă bine. În acest sezon, afară, au făcut 1-1 cu FC Basel (Liga Campionilor) și au bătut cu 2-1 la Hereenveen (Liga Europa). Dar până joi mai este ceva vreme. Vorbim atunci…