Steaua, victima fazelor fixe

aprilie 1, 2013 in Liga 1

Steaua a avut mereu probleme la fazele fixe. Carențele s-au vpzut încă din iarnă și, din păcate, persistă!

Steaua a avut mereu probleme la fazele fixe. Carențele s-au văzut încă din iarnă și, din păcate, persistă!

Ceea ce am spus toată ierna, pe timpul pregătirilor, s-a repetat din nou. Steaua a ratat victoria la Galați fiind taxată, în ultima secundă, pentru haosul și lipsa de concentrare la fazele fixe. O boală întâlnită nu numai la Steaua ci și la echipa națională. De ani buni, o carență a fotbalului românesc care își tot amână rezolvarea. Și este atât de simplu: concentrare totală în astfel de faze. În loc de trei puncte, „roș-albaștrii” s-au ales doar cu unul care mai pune o lungime la distanța față de a doua clasată, Astra. Dacă nu vrea să mai piardă puncte sau alte oportunități, antrenorul Laurențiu Reghecampf e musai să rezolve jocul echipei în fazele fixe. Deocamdată, Steaua este prizoniera lor!

Steaua umple arenele oriunde joacă. Surprinzător, la Galați lumea n-a dat năvală la stadion. Și mai ciudat, în tribune a existat o ostilitate evidentă la adresa jucătorilor și oficialilor Stelei. Nu știu de unde vin astfel de reacții dar este cert că nu le-a picat bine steliștilor.
Un meci greu pentru trupa lui „Reghe”, unul de dăruire pentru elevii lui Petre Grigoraș. Și a ieșit un meci bun, frumos, cu gol egalizator chiar în ultimele secunde ale prelungirilor. Oțelul a avut noroc cu Iorga, în mare formă, jucătorul care a făcut pe teren cam tot ce și-a dorit. Inclusiv centrarea de la golul egalizator marcat de „oțelari”.
La Steaua s-a văzut lipsa de concentrare dar și o ușoară scădere de tonus. Antrenorul Reghecampf a spus că jucătorii săi și-au bulversat programul de pregătire cu ocazia convocării la națională. Așa o fi deși sună un pic umilitor pentru selecționerul Victor Pițurcă. De aici și pripeala din fața porții plus ezitările din final atunci când Oțelul a reușit să egaleze în prelungiri.
În loc de 15 puncte avans față de Astra, Steaua are doar 13. Să nu fie cu ghinion! 🙂 Că de, în fotbal s-au văzut multe! E totuși păcat de muncă. Să iei gol în secundele de final ale prelungirilor sună a amatorism. O fi făcut Steaua meciuri bune în Europa dar la fazele fixe e praf. Și mai grav, nu prea sunt semnale că se schimbă ceva. În aceste condiții, Steaua riscă să rămână, în continuare, victima fazelor fixe. Și e păcat!