Nea Mitică, ajunge!

aprilie 2, 2013 in Națională

Dumitru Dragomir e foc și pară după declarațiile date de Pițurcă. Totuși, ce și cât a spus până acum este suficient!

Dumitru Dragomir e foc și pară după declarațiile date de Pițurcă. Totuși, ce și cât a spus până acum este suficient!

Cred că atacurile la adresa selecționerului Victor Pițurcă ar trebui să înceteze. E suficient cât s-a scris și ce s-a spus. Și eu l-am criticat, și voi, și oamenii de fotbal. Toți. Poate era mai bine să renunțe la națională și să lase locul altuia după umilința de la Amsterdam. Federația trebuia să facă lumină dar a tăcut. Pe de altă parte e și munca lui Pițurcă în joc. Nu tot ce a făcut la echipă a fost negru sau prost. Piți a organizat o conferință de presă, a explicat, s-a scuzat, și-a „înțepat” dușmanii. Gata, e clar: rămâne la națională. Stop. Mă tem însă că apariția continuă de subiecte de scandal, pe această temă, dăunează reprezentativei. Cel mai înfocat critic, Dumitru Dragomir, șeful Ligii. „Să plece, că oricum va fi dat afară!”, a spus domnul Dragomir. Deja e prea mult. Nea Mitică, ajunge. De dragul echipei naționale!

Măcar pentru o perioadă, scandalurile mediatice pe seama echipei naționale ar trebui diminuate, poate chiar oprite. Imaginea primei reprezentative e praf și pulbere. Nu o mai spală nici măcar Dunărea învolburată așa că nu-și mai au rostul câteva vorbe grele sau răutăți în plus.
Cel mai supărat pe Victor Pițurcă este Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste. Surprinzător pentru că până mai ieri cei doi erau în relații civilizate. Mă tot întreb ce e la mijloc. Pare o chestiune de ordin personal, nu una de natură profesională. Până la urmă se va afla și asta. Aici se ascunde răspunsul pentru tirul acuzațiilor la adresa lui Pițurcă.
Și acum cred în ideea că Piți ar trebui să ne dea înapoi naționala. Jocul cu Ungaria, dar mai ales cel cu Olanda ne-a arătat că „tricolorii” merg spre… nicăieri. Nu putem accepta însă ca asupra unui om să se reverse o campanie mediatică interminabilă și, în multe zone, răuvoitoare. Oricine are dreptul la a doua șansă. Valabil și pentru Pițurcă, nu?
Asta nu înseamnă ca lucrurile să continue la fel. Selecționerul trebuie să renunțe la ideile fixe, să asculte părerile altor specialiști și să analizeze mai atent recomandările presei. Aaaa, era să uit. Foarte important: să țină cont de criteriul care l-a făcut celebru, adică să convoace la lot doar jucătorii în formă și titulari meci de meci la echipele de club.
Într-un astfel de peisaj să întreți un război intern este o greșeală. Domnul Dragomir are ceva pe suflet în relația cu selecționerul și tot îi flutură pe la nas… demiterea. Nea Mitică a spus ce a vrut și cât a vrut. E momentul să se tempereze un pic deoarece continuarea acestui demers poate avea efect de bumerang. Să nu mizeze în războiul cu Piți pe supărarea fanilor că poate sunt mai supărați pe domnia sa pentru ceea ce se întâmplă în Liga 1!