Un Dinamo cu iz de Europa

martie 31, 2013 in Liga 1

Marius Alexe și-a făcut, din nou, datoria. Un atacant în mare formă. Un fel de etalon pentru noul Dinamo din 2era Negoiță”!

Marius Alexe și-a făcut, din nou, datoria. Un atacant în mare formă. Un fel de etalon pentru noul Dinamo din „era Negoiță”!

 

Nu mai este nicio îndoială că antrenorul Cornel Țălnar a schimbat, în bine, jocul lui Dinamo. Un moment care s-a suprapus peste schimbarea de acționariat în cadrul clubului. Noul șef, Ionuț Negoiță, a intrat cu dreptul în fenomen, iar cu Astra, Dinamo ne-a arătat o față europeană. Un inel aproape plin pe „Arena Națională”, organizare ireproșabilă pentru Ionel Dănciulescu cu ocazia celui de-al 501-lea meci pe prima scenă, joc generos, chiar spectaculos, și o victorie importantă. Sunt suficiente motive pentru ca suporterii „roș-albilor” să se întoarcă pe stadion. Este doar un început dar se vede de la o poștă că are iz de… Europa!

Dinamo arată bine. Cam cu același lot, cam cu aceeași jucători. Chestie de atitudine dar și de pregătire. Meritul aparține antrenorului Cornel Țălnar care în ciuda unor critici răutăcioase și-a dus elevii, în iarnă, pe cărările din Poiana Brașov unde i-a alergat până au scos limba de-un cot. Din acest motiv, Dinamo are nerv până în ultimul minut de joc.
Meciul cu Astra a fost mai greu pe hârtie decât în realitate. Ocupanta locului secund în clasamentul Ligii 1 a venit pe „Arena Națională” parcă marcată de premieră. Era pentru prima dată când „astralii” din Giurgiu pășeau pe acest stadion, iar înhibarea față de numele Dinamo i-a transformat pe jucători într-un fel de jaloane dezorientate.
Niciun moment nu s-a pus problema câștigătoarei deși scorul a fost la limită, 1-0. „Dinamo joacă la ora actuală cel mai bun fotbal din Liga 1”, a spus după meci antrenorul Cornel Țălnar. Nu știu dacă o fi chiar așa dar „câinii” au făcut o primă repriză impecabilă. Organizare, viteză, inventivitate, superioritate. Cam astea au fost ingredientele succesului cu Astra.
Dinamo arată că este pe un drum bun. Ionuț Negoiță e pus pe fapte mari. Am observat la meci un detaliu. Poate secundar pentru unii dar foarte important pentru dinamoviști. Negoiță a stat la loje alături de Constantin Anghelache, probabil viitorul președinte de la Dinamo. Omul care a mai ocupat această funcție în mandatul de antrenor pe care Mircea Lucescu l-a avut în Ștefan cel Mare. O simbioză care spune mult despre ceea ce se va întâmpla la această echipă în perioada următoare.