Rapidul renaște din starea de spirit

martie 30, 2013 in Liga 1

Nicolae Grigore, unul dintre numele care contribuie la reconstrucția Rapidului. Un „trabajador” care îi învață pe colegii mai tineri cum să joci fotbal cu... sufletul!

Nicolae Grigore, un jucător care contribuie din plin la reconstrucția Rapidului. Un „trabajador” care îi învață pe coechipierii mai tineri cum să joace fotbal cu… sufletul!

Mulți chibiți își făceau socoteli de „x” sau „2” pentru meciul Rapidului cu Pandurii. Uite că n-a fost așa și a ieșit cum era mai bine pentru „alb-vișinii”. Trei puncte imense pentru elevii antrenorului Marian Rada care ne arată o altă dimensiune a fotbalului. Când se mizează pe jucătorii de caracter, care nu pun banii înaintea rezultatelor, vin și satisfacțiile. Până la urmă, insolvența a transformat echipa rapidistă într-un grup unitar alimentat non-stop cu starea de spirit specifică Giuleștiului. O trăire care a marcat, în fiecare secundă, istoria grupării de lângă Podul Grant. Rapidul nu moare și nici nu se predă. Joacă fotbal!

Rapid a câștigat cu 2-0 un meci foarte greu contra Pandurilor lui Cristi Pustai. Puțini se așteptau la așa ceva, majoritatea pariind pe egal sau pe un succes al oaspeților. Un raționament păgubos care a exclus din analiză starea de spirit din vestiarul giuleștenilor.
Antrenorul Marian Rada a reușit să-i facă pe jucători să iubească fotbalul și să joace cu sufletul. Fără a sta cu ochii pe ATM-uri ca să vadă dacă le-au intrat sau nu banii pe card. Această atitudine a depășit greutățile financiare deși, la un moment dat, aceeași jucători amenințau cu greva tot din cauza banilor.
Rapidul lui Rada a dominat meciul, a jucat frumos și a marcat de două ori. Dincolo de 2-0 și cele trei puncte cred că fotbalul spectaculos pe care l-au arătat este marea realizare a giuleștenilor. „Alb-vișiniii” nu mai câștigaseră de la Iași, iar seceta de goluri trebuia oprită. Un fel de bonus de moral dar și de viitor. Cine va prelua clubul de la George Copos va avea un argument în plus că Rapidul poate face performanță din dragoste de fotbal.
Una peste alta, elevii lui Rada s-au dăruit, au jucat cu sufletul și au câștigat. Au mai avut și două bare. Rapidulețul urcă în clasament. Victoria contra gorjenilor este un fel de „cec în alb”, de curaj, pentru cel care se va înhăma să ia clubul de la George Copos. Farmecul vieții declanșează stări de spirit care nu pot fi descrise în cuvinte. În momentele de cumpănă din viața unui club astfel de stări duc mai departe istoria, tradiția și, iată, chiar palmaresul!