Steaua trece la… „Reghe”!

decembrie 4, 2015 in Liga 1

Reghecampf și celebra sticluță cu apă plată de care nu se desparte. O imagine deja celebră a unui antrenor care vrea să uimească, din nou, Europa!

Reghecampf și celebra sticluță cu apă plată de care nu se desparte. O imagine deja celebră a unui antrenor care vrea să uimească, din nou, Europa!

Fără doar și poate, evenimentele de la Steaua reprezintă capul de afiș pentru orice buletin de știri sportive. Și nu numai. Totul se derulează cu o repeziciune incredibilă semn că Gigi Becali a realizat la timp unde a ajuns cu improvizațiile din vară. Deși era pe val cu bulgarii de la Litex, Laurențiu Reghecampf este noul antrenor al campioanei. O decizie luată de Gigi în ceasul al doisprezecelea dar mai bine mai târziu decât niciodată. Echipa nu mai juca demult un fotbal de calitate, suporterii au refuzat să mai vină la meciuri din cauza scandalului cu Armata, toate obiectivele europene au fost ratate. Pentru doi ani și jumătate, Steaua schimbă ritmul și trece la… „Reghe”!

Patronul „roș-albaștrilor” a realizat repede că poate rata totul dacă nu renunță la serviciile finului Mirel Rădoi. Gigi Becali a mai realizat că dacă vrea să câștige bani din fotbal trebuie să investească serios. Fără să mai stea pe gânduri, Gigi a mutat repede și bine: Laurențiu Reghecampf, antrenor pentru doi ani și jumătate!
„Reghe” era pe val în Bulgaria. Locul 3, la două puncte de liderul Levski Sofia. Și totuși Reghecampf a preferat performanța totală. Mirajul celor trei trofee interne din România și posibila participare în Liga Campionilor au fost suficiente pentru o semnătură. Bani? Am înțeles că salariul e gras, ca la arabi. Vom vedea… 🙂
Mutarea lui Gigi e ok. Reghecampf cunoaște bine potențialul echipei dar mai ales al unor jucători importanți precum Chipciu, Adi Popa sau Varela. Și mai interesante sunt țintele de transfer pentru perioada următoare: Marica, Sânmărtean, Celeban, Bourceanu… Polonezul de la Slask Wroclaw a și semnat contractul semn că totul se derulează conform unui plan bine pus la punct. Cel puțin asta e impresia din afară. Peste câteva ore vom afla mai multe la conferința de presă.
Cred că lupta pentru titlu abia acum începe. Steaua reintră în cursă. În editorialele precedente vorbeam despre „meseriași”. Laurențiu Reghecampf vine cu tot staff-ul: antrenorii secunzi Toni Petre și Cristian Țermure, antrenorul de portari Florin Tene și preparatorul fizic Thomas Neuber. Niște meseriași, nu?