Gigi: Quod erat demonstrandum!

noiembrie 30, 2015 in Liga 1

După plecarea lui Rădoi, Gigi Becali e forțat de timp să aducă un alt antrenor. Fără un nume cu experiență va fi greu să repere repede ceea ce a stricat finul său.

După plecarea lui Rădoi, Gigi Becali e forțat de timp să aducă un alt antrenor. Fără un nume cu experiență va fi greu să repare repede ceea ce a stricat finul său.

Pentru Gigi Becali ceea ce trebuia de demonstrat s-a demonstrat… Mirel Rădoi a lăsat Steaua după o experiență de aproape jumătate de an în care a ratat totul: Supercupa, Liga Campionilor, Liga Europa, iar după rușinea cu Astra, de la Pitești, poate și play-off-ul Ligii 1. Experiența făcută de Gigi Becali cu finu’ a fost un fiasco total. Ca performanță dar mai ales în plan financiar unde pierderile sunt importante. Totul ține de valoare. Investești, faci performanță, improvizezi, te faci de râs. Costel Gâlcă a fost pus pe liber după ce cucerise trei trofee. Dan Petrescu n-a fost adus în vară că era prea scump. Cine vine? Teoretic, e bine să fie un antrenor de VALOARE și LIBER DE CONTRACT. Gen Victor Pițurcă. Altfel, dacă se va continua cu improvizații, rezultatul de la Steaua va fi un eșec total!

Ca în povestea cu Toma Necredinciosul, patronul Gigi Becali n-a crezut nici în ruptul capului ceea ce i s-a spus după numirea finului Mirel Rădoi ca antrenor al Stelei. Fără carte n-ai parte, iar Rădoi a demonstrat că pentru meseria de antrenor nu este suficientă doar o carieră impresionantă ca jucător. Mai este nevoie de cunoaștere, de experiență, de rutină, de multe… 🙂
Gigi nu e nici pe departe Aristotel sau Euclid dar de data asta i se potrivește expresia latină „Quod erat demonstrandum” (ceea ce trebuia demonstrat). După eșecul umilitor cu Astra, 0-1 la Pitești, în ultima secundă a prelungirilor, Rădoi a anunțat public că pleacă. Din păcate, finu’ lasă în urmă un adevărat deșert după ce a ratat tot ceea ce se putea rata: Supercupă, Liga Campionilor, Liga Europa, iar play-off-ul Ligii 1 e la un pas să fie ratat și el. Nu sunt răutăcios cu Mirel Rădoi dar eșecul său, ca antrenor, ține de VALOARE. O valoare care a existat doar în închipuirea patronului și a finului său. În această meserie, Rădoi poate avea o șansă după ce face școala de antrenori și va începe munca de jos.
Costel Gâlcă a fost demis după un sezon senzațional, cu trei trofee în vitrină: campionat, Cupa României și Cupa Ligii. Acum, ASA îl vrea ca antrenor în locul lui Bergodi. Dan Petrescu era o soluție, în vară, dar s-a spus că e prea scump. Rezultatul? „Bursucul” i-a suflat Stelei, în direct, Supercupa, iar în China a cucerit Cupa acestei țări. Performanțe, nu glumă. Performanțe, nu povești!
Cine vine la Steaua? Sună ca titlu de piesă de teatru dar este o întrebare retorică pe bune. Lista este aceeași de ani buni: Olăroiu, Reghecampf, Gâlcă, Bölöni, Pițurcă… S-o luăm la rând. Cosmin Olăroiu nu lasă „petrodolarii” arabilor pentru nervii pe care îi poate avea lucrând la Steaua. Laurențiu Reghecampf e pe val cu bulgarii de la Litex Loveci și nu va da „vrabia din mână pe cioara de pe gard”. Costel Gâlcă s-a săturat de umilințele trăite în colaborarea cu Gigi și cred că va semna cu ASA, iar Ladislau Bölöni și-a finalizat ultimele contracte cu rateuri de amploare.
Singurul care poate veni ACUM și are un CV excelent este Victor Pițurcă. În ciuda certurilor care au existat cu Gigi Becali atunci când a plecat de la Steaua. Asta se uită. Dacă i se dă banii și garanțiile pe care le cere Piți se bagă cu tupeu. Pițurcă are experiență, cunoaște jucătorii importanți din lotul Stelei, știe mersul lucrurilor din Liga 1, știe ce poate pielea unor arbitri, știe ce să comunice înainte și după meci etc. Pe scurt, e un meseriaș care poate rezolva într-un timp scurt problemele Stelei.
Vom vedea ce se întâmplă în zilele următoare…