Criza de la Steaua, efectul jumătăților de măsură!

noiembrie 26, 2015 in Special

Mare diferență între jucătorul și antrenorul Mirel Rădoi. Antrenorul are voință, are dorință dar succesul nu apare deloc. Poate altădată?

Mare diferență între jucătorul și antrenorul Mirel Rădoi. Antrenorul are voință, are dorință dar succesul nu apare deloc. Poate altădată?

Cred cu tărie că problemele Stelei, din acest sezon, au legătură cu deciziile anapoda luate în vară. Antrenorului Costel Gâlcă i s-a arătat ușa după ce câștigase trei trofee. Incredibil. În loc să meargă pe varianta continuității și a performanței, patronul Gigi Becali a preferat improvizația. La fel ca orice om de afaceri care vrea să dea lovitura peste noapte. Dar Steaua este o echipă de fotbal, nu o firmă de imobiliare. Soluția Mirel Rădoi s-a dovedit total greșită. O confirmă rezultatele și, mai grav, calitatea jocului. Faptul că Rădoi face școala de antrenori în Moldova, ca să fenteze condițiile impuse de FRF, este o soluție strict personală care îl ajută pe el dar care nu ajută echipa. Pur și simplu nu merge. Peste ani, poate. Acum, Steaua are nevoie de un antrenor cu experiență și cu performanțe reale!

Dacă dăm timpul înapoi ne aducem aminte că, în vară, mulți și-au făcut cruce atunci când Costel Gâlcă a plecat de la Steaua. Culmea culmilor, după ce câștigase trei trofee. Probabil că îl bifa și pe al patrulea, Supercupa, dar n-a mai avut șansa să se lupte pentru ea. S-a luptat Rădoi… 🙂
În vară, Gigi Becali a decis cu surle și trâmbițe: finul Rădoi în locul lui Gâlcă. Mirel Rădoi, un jucător de mare valoare, nimic de zis, caracter puternic, jos pălăria, dar fără să fi avut măcar o zi vechime pe banca suspinelor. Decizie sentimentală a patronului fără nicio urmă de strategie managerială.
Efectul a fost letal. Steaua a pierdut pe bandă rulantă: Supercupa, Liga Campionilor, Liga Europa, iar acum se chinuie să ajungă în play-off-ul Ligii 1. Mai mare râsul, zău așa. Dar și mai grav în toată povestea asta este faptul că echipa nu joacă. Steaua nu mai joacă fotbalul care a făcut-o celebră. Deci?
Rădoi s-a apucat să facă școala de antrenori în Moldova ca să fenteze condițiile Federației. Pentru el e foarte bine. Cine are școală are și parte. Doar că Steaua nu poate aștepta doi sau trei ani cu speranța că Rădoi se va școlariza cu succes. Este un risc imens. Prestațiile din acest sezon au fost dezamăgitoare, iar pe lângă punctele și performanțele pierdute Steaua a dat cu șutul la foarte mulți bani. Plus că valoarea jucătorilor scade pe piața transferurilor.
Timpul nu mai are răbdare. Gigi Becali trebuie să mute decisiv dacă vrea să mai salveze ceva pentru la anul. Steaua are nevoie de un antrenor cu nume dar mai ales cu un CV puternic. Cu performanțe. Doar genul ăsta de oameni pot stăpânii o asemenea echipă sau un patron ca Gigi.
Poate Victor Pițurcă? Poate, de ce nu, Gâlcă? Poate Reghecampf? Vom vedea. Repet, un nume mare. Dacă se va umbla tot cu jumătăți de măsură la fel vor fi și rezultatele: pe jumătate din ceea ce s-a sperat!