Banciu și „Dică”, campioane la puterea 181!

noiembrie 23, 2015 in Handbal

Profesorul Gavrilă Maximilian alături de campioanele balcanice Banciu (dreapta) și „Dică”. Campioni alături de campioni!

Profesorul Gavrilă Maximilian alături de campioanele balcanice Banciu (dreapta) și „Dică”. Campioni alături de campioni!

ACS Școala 181 SSP București continuă să rămână unul dintre cele mai productive centre din handbalul feminin românesc. În week-end, Alexandra Banciu și Alexandra Badea, cele mai valoroase jucătoare ale clubului cu nume de școală, au cucerit laurii balcanici cu naționala U17. În orice sport, la orice categorie de vârstă, performanță cu adevărat înseamnă să joci pentru România, iar Banciu și „Dică” au făcut-o foarte bine. Două jucătoare de mare perspectivă formate de profesorul Gavrilă Maximilian, un om care mănâncă handbal pe pâine. Dacă cele două Alexandre vor continua să se antreneze serios și să evite mirajul suficienței sigur vor ajunge handbaliste de top. Au calitate, au pasiune, au dorință. Bravo, Banciu! Bravo, „Dică”!

Alexandra Banciu și Alexandra Badea sunt două fete admirabile. Ca sportive și nu numai. Au făcut din handbal o pasiune, iar asta s-a văzut în realizările lor din ultima vreme. Ultima ispravă demnă de semnalat este titlul balcanic cucerit împreună cu reprezentativa Under 17, la Gabrovo (Bulgaria).

Sala Sporturilor din Gabrovo, locul în care reprezentativa Under 17 a României a cucerit laurii balcanici!

Sala Sporturilor din Gabrovo, locul în care reprezentativa Under 17 a României a cucerit laurii balcanici!

Unii nu pun mare preț pe o astfel de reușită dar e treaba lor. Știu bine cât au muncit aceste fete ca să ajungă acolo unde sunt acum. Multe ore de antrenament alături de colegele de la „181”, meciuri jucate în campioatul national de junioare I și Divizia A, zile peste zile în cantonamentele lotului national. Până la urmă a meritat. 🙂
Banciu și „Dică” sunt cele mai valoroase handbaliste pe care le are, în acest moment, profesorul Gavrilă. De multe ori le ceartă la meciuri doar pentru a le disciplina tactic sau să le motiveze. Aceste fete pot mult mai mult. Le-a spus de zeci de ori și le tot repetă la fiecare antrenament. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar viitorul sună bine.
Ca să rămână în top nu depinde decât de Banciu și „Dică”. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de disciplină. Titlul balcanic și statutul de titulare certe ale naționalei U17 le poate urca la cap fumurile de vedetă. Așa cum le știu sunt convins că vor rămâne cu picioarele pe pământ, rolul familiei fiind esențial într-un moment crucial al carierei lor.
Banciu și „Dică” au stofă de campioane și vor juca la cel mai înalt nivel. La Gabrovo a fost doar o bornă în drumul lor spre locul unde se avântă doar vulturii, spre înalțimi. Fetelor, nu renunțați să fiți modeste, să vă antrenați așa cum ați făcut-o până acum, să jucați cu sufletul pentru echipa de club și pentru națională. Restul va veni de la sine!