Dinamo e pe val, Steaua e în derivă!

noiembrie 23, 2015 in Liga 1

Antrenorul Mircea Rednic a resuscitat pe Dinamo mai repede decât credea chiar el. Transferuri reușite, patru puncte din șase luate Stelei, vise de titlu. Ce poate fi mai frumos?

Antrenorul Mircea Rednic a resuscitat pe Dinamo mai repede decât credea chiar el. Transferuri reușite, patru puncte din șase luate Stelei, vise de titlu. Ce poate fi mai frumos?

După patru ani și jumătate, Dinamo își ia revanșa în fața Stelei. Un moment așteptat și dorit de „câini”. Trupa lui Rednic a arătat exact ca o haită înfometată de victorie. Un țel atins, o victorie mare care duce Dinamo pe valul performanței. Strategia gândită de antrenorul Mircea Rednic, la începutul sezonului, a dat roade. De cealaltă parte rămâne imaginea surprinsă de cameramani, la finalul partidei, cu trei antrenori pe banca Stelei: Țiți, Rădoi și Dică. Trei de la… 1-3. De parcă Steaua n-a avut antrenor. Cred că aceasta este marea problemă a „roș-albaștrilor”. Există jucători cu calitate dar au nevoie de o un tehnician care să pună în valoare ceea ce știu. Dacă Gigi Becali nu rezolvă această temă, ACUM, există riscul ca Steaua să nu prindă play-off-ul!

Ce a fost și ce-a ajuns derby-ul de România! Un stadion prea puțin populat din cauza ploii care i-a ținut în case și pe fanii care și-au cumpărat bilete. O singură galerie, cea dinamovistă, rivalii lor continuându-și boicotul față de Steaua fără… nume. Un joc slab, cu puține realizări, salvat doar de cele patru goluri rămase pe tabelă.
Dinamo confirmă forma bună din acest sezon. Transferurile antrenorului Mircea Rednic au format nu numai o echipă competitivă ci și un lot valoros. Aici a fost prima diferență majoră. Steaua n-a avut bancă de rezerve ca lumea și a terminat partida în corzi cu improvizațiile Enceanu, Onțel și Mihalcea. Departe de pretențiile unei echipe care visează la titlu.
Victoria „câinilor” a venit prin ambiție și în urma schimbărilor de calitate efectuate de Rednic: Gavrilă, Gnohere și Van Hareen. Interesant, Mircea Rednic rămâne neînvins, ca antrenor, în „Marele Derby”. Dinamo e pe un drum bun, iar asta se vede de la o poștă. Dacă nu apar perturbări externe, cum s-a tot întâmplat în alte sezoane, șansele „câinilor” la titlu sunt reale.
O lecție de fotbal pentru toată lumea. Steaua și-a bătut joc de ocaziile din prima repriză și a fost umilită. Dinamo s-a agățat de orice oportunitate și a șters cu buretele patru ani și jumătate de înfrângeri rușinoase. Fotbalul este frumos tocmai și pentru că oferă astfel de contraste. Steaua are o problemă mare pe banca tehnică. Dacă patronul Gigi Becali nu schimbă ceva există riscul ca „roș-albaștrii” să joace pentru evitarea retrogradării că Liga Campionilor rămâne, deocamdată, doar o glumă bună. 🙂