Cine este „terminat”: Mutu sau Mourinho?

decembrie 10, 2015 in Internaţional

Pe Jose Mourinho l-a durut drept în cot de tot ce-a spus Adrian Mutu. Marele „Mou” visează la finala Ligii Campionilor, iar Mutu la restaurantele cu specific... indian!

Pe Jose Mourinho l-a durut drept în cot de tot ce-a spus Adrian Mutu. Marele „Mou” visează la finala Ligii Campionilor, iar Mutu la restaurantele cu specific… indian!

Nu mai auzisem de mult ceva despre Adrian Mutu. Până în India sau pe-o unde mai juca el e cale lungă. Chiar și pentru știri. Nu mai vorbesc de fotbal… Mutu știe asta și s-a gândit să iasă la rampă cu o declarație-șoc. L-a atacat cu vorbe grele pe Jose Mourinho, omul care l-a dat afară de la Chelsea: „Ca antrenor este terminat!”. A mai spus și altele nașpa despre marele „Mou”. Atât de dure au fost cuvintele încât jurnaliștii britanici, și nu numai, le-au preluat în întrebări după meciul Chelsea – Porto. Rezultatul? Pe Mourinho l-a durut în cot de tot ce-a spus Adi Mutu despre el. Concluzia? Mutu n-a obținut decât puțină publicitate ca să mai afle lumea unde trăiește și ce face!

La prima vedere, am crezut că Adrian Mutu a vrut să-i plătească o poliță lui Jose Mourinho pentru că, în 2004, l-a dat afară de la Chelsea. În secunda următoare mi-a trecut prin minte povestea pe scurt. Jose Mourinho descoperise că „Briliantul” folosea substanțe interzise, printre care și cocaina. Și l-a pus pe liber! După mai bine de zece ani, Mutu tot supărat a rămas dar ca măgarul pe sat.
„Ca antrenor este terminat. Nu mai există cale de întoarcere pentru el”, a declarat Mutu pentru „Daily Mail”. „El nu face decât să-l enerveze pe cel mai bun jucător al echipei. Face asta doar ca să se distreze”, a mai spus Mutu. Vorbe grele. Înțelegem supărarea lui Mutu dar o astfel de reacție ascunde frustrare, neîmplinire, ba chiar și regrete pentru ce-a făcut atunci.
Jurnaliștii britanici au preluat declarațiile „Briliantului” și s-au dus cu ele la conferința de presă de după meciul Chelsea-Porto (2-0), din Liga Campionilor. Întrebările nu i-au căzut bine lui Jose Mourinho dar gesturile sale de lehamite au arătat că l-a durut drept în cot de tot ce-a spus Mutu.
Cuvântul care zgârâie urechea cel mai tare este „terminat”. Adi Mutu greșește amarnic. Dacă Mourinho antrenează în continuare la un club gigant și are șanse să viseze la o nouă finală de Champions League, Mutu zace în anonimat. Departe, pe undeva prin India, la Pune City. Penultima echipă din clasament după sezonul regulat. Halal echipă, halal vorbe!
Oameni buni, când cineva n-are ce face se bagă singur în seamă. Așa și Mutu. Pierdut în fotbalul îndepărtatei Indii, „Briliantul” revine în centrul atenției cu niște vorbe care nu-i fac cinste. Și nu e prima dată. Păcat că n-a învățat nimic de la viață și de la… englezi!