Steaua, sponsor de Liga Campionilor?

iunie 27, 2013 in Liga 1

Gazprom, unul dintre giganții energetici mondiali ar putea băga bani în Steaua. Deocamdată e zvon dar mai știi?

Gazprom, unul dintre giganții energetici mondiali ar putea băga bani în Steaua. Deocamdată e zvon dar mai știi?

Valoarea unui club este dată nu numai de performanțele sportive ci și de randamentul financiar. În România, Steaua este clubul care vinde cel mai bine. Orice. De la un simplu breloc până la echipamente sportive costisitoare. Nu mai spun de bilete la meciurile tari. Cu Vardar Skopje s-au vândut 45.000 de tichete în cinci ore. Ceva incredibil pentru România. Doar la capitolul sponsori „roș-albaștrii” au rămas un pic în urmă. Până mai ieri. Presa scrie deja de un posibil parteneriat al Stelei cu „Gazprom”, un gigant mondial în domeniul energiei și un sponsor cu greutate al Ligii Campionilor. Ar fi o lovitură teribilă de imagine dar mai ales de bani. Chelsea, Schalke 04, Zenit, Steaua Roșie, Levski… Și… Steaua? Ăsta da sponsor!

Deocamdată sunt vorbe și știri de presă însă nu cred să iasă fum fără foc. Ar fi cel mai tare sponsor care intră în fotbalul românesc. Pe foametea asta chiar era nevoie de așa ceva. Mai ales la un club cu milioane de fani cum are Steaua. Rușii știu mereu în ce se bagă, iar asta se poate vedea din lista echipelor pe care le susțin financiar.
Înainte de echipe este însăși forul european UEFA. „Gazprom” bagă o căruță de bani în Liga Campionilor ceea ce nu-i de ici de colea. Apoi vin cluburi importante în frunte cu Chelsea Londra și Schalke 04. După ele alte echipe cu milioane de suporteri în țările lor precum Zenit Sankt Petersburg, Steaua Roșie Belgrad sau Levski Sofia.
Dacă va ajunge la un acord cu „Gazprom”, Steaua intră în șirul numelor mari din fotbalul european sponsorizate de gigantul energetic mondial. Dar până acolo e cale lungă. E bine că o astfel de companie vrea să se implice în fotbalul românesc. Până la ce nivel? E greu de spus. Poate mai mult decât o sponsorizare? Orice este posibil!
„Gazprom” e genul de companie care vrea să se implice total. Să controleze clubul. Nu m-ar mira să asistăm la o tranzacție de acest gen. Rușii au capacitatea financiară să ridice un stadion de cinci stele în Ghencea și să culeagă toate roadele de pe urma acestui demers. Vom vedea ce va fi în căteva săptămâni.
Steaua poate avea sponsor de Liga Campionilor. Și la propriu, și la figurat. Un pilon de sprijin financiar care poate genera și mai mari performanțe!