Steaua, și mai aproape de event!

aprilie 18, 2014 in Cupa României

Steaua s-a calificat în finala Cupei României. Un pas mare către trofeu, un pas mare către... event!

Steaua s-a calificat în finala Cupei României. Un pas mare către trofeu, un pas mare către… event!

Dinamo nu a reușit „remontada”, iar Steaua a ajuns în finala Cupei României. Cu Astra. Un derby ca-n desenele animate unde motanul era alergat de un câine fioros. Doar că rolurile s-au schimbat pe gazon. „Câinii” nu și-au respectat porecla și au fost plimbați de „roș-albaștrii” cum au vrut ei. Când pe stânga, când pe dreapta. Niciun moment nu s-a pus problema echipei care va merge în finală. Steaua a jucat la rezultat și nu a interest-o nici măcar adăugarea unei noi victorii la palmaresul direct. Așa se explică golul egalizator din finalul meciului. Dinamo putea obține mai mult dar tactica antrenorului Stoican a fost falimentară. Din start, când a ales să joace fără un vârf de meserie. Păi cum să dai goluri dacă n-ai atacant? Altfel, în tribune a fost spectacol. Dinamoviștii au prezentat o coregrafie cu… orchestră, iar steliștii au afișat banere pline de tâlcuri. Ambele tabere s-au bucurat de fotbal!

Steaua și-a respectat statutul de favorită după acel devastator 5-2 din manșa-tur. De atunci, Dinamo a visat frumos cu gândul la „remontada” dar n-a avut ce să mai… remonteze. „Roș-albaștrii” au jucat pragmatic și au preferat posesia în locul golurilor. Ba chiar și-au permis să rateze, cu seninătate, din poziții clare.
Antrenorul Flavius Stoican a greșit tactica și a început meciul fără atacanți. Ciudat. În aceste condiții, jocul dar și analiza partidei au devenit simple constatări. Cu o centrare din stânga și-o singură ocazie de gol, abia în repriza secundă, Dinamo nu putea emite pretenții. Steaua s-a mulțumit că a ajuns în finală, iar pe final a tratat în bășcălie faza din care „câinii” au egalat.
Nota 10 celor două galerii. La începutul meciului am văzut în „PCH” o coregrafie de zile mari a dinamoviștilor, cu orchestră, pe acordurile „Bolero” – ului lui Maurice Ravel. În peluza suporterilor steliști au apărut banere cu mesaje pline de tâlcuri. Dar cel mai frumos a fost că în ambele tabere au venit multe fete care, prin zâmbetul lor, au dat culoare și frumusețe „Marelui Derby”. 🙂
Suporterii prezenți pe „Arena Națională” și milioane de telespectatori s-au bucurat de fotbal. E nevoie de astfel de meciuri cu stadioane pline. Așteptăm la asemenea regaluri și alte nume mari din fotbalul românesc: Rapid, Universitatea Craiova, UTA, Farul Constanța, SC Bacău, Politehnica Iași, ASA Tg. Mureș, Olimpia Satu Mare, FC Bihor etc. Că ne-am cam plictisit de echipele cu nume de… comună!