Derby pentru… România!

aprilie 17, 2014 in Cupa României

Dinamo și Steaua se luptă pentru accesul în finala Cupei României. Așteptăm fotbal de calitate!

Dinamo și Steaua se luptă pentru accesul în finala Cupei României. Așteptăm fotbal de calitate!

Dinamo – Steaua, un meci cu milioane de fani. Dincolo de miză, dincolo de orgolii, dincolo de istorie există plăcerea de a privi fotbal. Un sport care oferă bucurie atunci când stadioanele sunt pline, iar echipele au pentru cine să joace. Fotbalul românesc are nevoie de astfel de confruntări cu casa închisă sau „sold out”, cum e la modă să se spună. Fotbalul este un spectacol. Ca definiție. De fapt asta este marea problemă a momentului: readucerea suporterilor pe stadioane. Dar e nevoie de echipe de tradiție, cu nume, cu istorie. Prima ligă duce dorul după grupări precum Rapid, Universitatea Craiova sau UTA. Mai sunt și alte nume importante. Fără ele va fi greu de reconstruit un fotbal care a luat-o pe tobogan. Derby-ul din seara asta confirmă ceea ce spun. Și e bine că vine lumea la meci. Un derby pentru… România!

În ultimii ani, Dinamo a avut mari probleme în comunicarea cu suporterii. Din cauza rezultatelor slabe. Nu mai intru în detalii. Vreau doar să vă reamintesc că pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare” a cam bătut vântul prin tribune. Doar proiectul inițiat de Ionuț Negoiță a schimbat starea de letargie a fanilor într-una plină de entuziasm. Moderat… 🙂
Până joi dimineață, Dinamo vânduse aproximativ 45.000 de bilete pentru returul cu Steaua din semifinalele Cupei României. O cifră enormă dacă o comparăm cu statisticile din ultimii ani. Ce ne spune această constatare? Nu contează sondajele vizând numărul suporterilor ci doar plăcerea lor de a privi un fotbal de calitate într-o atmosferă frumoasă.
Dar să nu ne facem prea mari iluzii în privința calității jocului. Vom vedea diseară ce se întâmplă. Ne-am dus de atâtea ori la pomul lăudat cu sacul în spinare și degeaba. Nici goluri, nici spectacol. 🙁
De data asta speranțele sunt mai mari ca-n alte dăți. Dinamo are de recuperat un 2-5 și va ataca din primul minut. Cu garda jos. N-are încotro. Probabil că Steaua va aștepta liniștită ofensiva „câinilor” sperând să dea lovitura pe contraatac.
Iată formațiile probabile: Dinamo – Bălgrădean – Rus, Durimel, Grigore, Filip – Elton, Bărboianu – Matei, Rotariu, Lazăr – Țucudean; Steaua – Tătărușanu – Varela, Gardoș, Szukala, Latovlevici – Pintilii, Sânmărtean – Adi Popa, Keșeru, Tănase – Chipciu.
Să fie fotbal!