Piți, iartă-l pe Mutu!

aprilie 15, 2014 in Națională

Adrian Mutu s-a simțit mereu bine cât timp a jucat pentru echipa națională. A jucat mereu cu plăcere!

Adrian Mutu s-a simțit bine cât timp a jucat pentru echipa națională. Mereu cu plăcere!

Mi-am propus să nu mai scriu despre tensiunile care există între selecționerul Victor Pițurcă și Adrian Mutu. Nu de alta dar prea mult tam-tam nu e bun și plictisește lumea la cât s-a discutat despre asta. Și totuși telenovela este departe de ultimul episod. Mutu zice că Piți i-a închis toate porțile spre echipa națională. Dacă este așa nu e în regulă. „Briliantul” a greșit de multe ori, prin comportament, dar a plătit destul. Cu vârf și îndesat. Măcar la meciurile ușoare să fie chemat. La cât a făcut pentru naționala Românei, Mutu are dreptul să ceară respect. Dacă joacă și e în formă să fie convocat la lot, iar dacă nu, nu. Altfel miroase a răzbunare. Pentru ce? Doar cei doi știu exact despre ce este vorba. Indiferent de… ce și cum, Victor Pițurcă trebuie să facă primul pas și să-l ierte pe Mutu. Un selecționer de meserie trebuie să fie și un bun pedagog!

Într-un moment în care echipa națională nu mai are de unde să ia valori ar fi bine să le valorifice pe cele care mai sunt în activitate. Nu cred că se mai pune problema vârstei pentru că există marele pericol de a păși pe urmele Ungariei. Adică, ani la rând departe de Mondiale și Europene! 🙁
Adrian Mutu reprezintă ultimul număr 10, de clasă, pe care l-a avut echipa națională. Un fotbalist pursânge care a plătit un tribut uriaș atitudinii disprețuitoare față de performanță, Viața agitată, colorată cu aventuri erotice și șprițuri până-n ceas de ziuă, l-a tras în jos. Mai tot timpul…
Dar Mutu este fotbalist. Știe cu mingea. Oricând, oriunde. Chiar și acum, când unii zic despre el că i-a sunat ceasul retragerii, „Briliantul” poate ajuta echipa națională. Nu e vorba de recordul lui Hagi și nici de altceva legat de statistică. Pur și simplu, Mutu poate ajuta naționala!
Povestea cu neconvocarea lui Adrian Mutu a ajuns mult prea departe. Din vina selecționerului. Nu cred să greșesc în evaluare. Victor Pițurcă a fost și este prea exigent cu Mutu. Se zice că uneori e bine să lași un pic de la tine. Mai ales atunci când cauți cu lumânarea jucători valoroși.
Adrian Mutu a avut multe realizări la echipa națională. Din această perspectivă, Pițurcă ar face bine să-l ierte. Merită. Merită convocat măcar la partidele fără prea mare miză dar pe puncte. „Briliantul” încă nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal. Piți, mai dă-i o șansă!