Coşmarul campioanelor

aprilie 12, 2014 in Internaţional

Goana după trofee creează mari probleme echipelor importante din Europa!

Goana după trofee creează mari probleme echipelor importante din Europa!

Un week-end negru pentru echipele cu pretenţii de Liga Campionilor. Să vedem ce va fi mâine. Steaua a luat peste picior meciul cu Vasluiul şi s-a fript tare de tot: 0-1. În Ucraina, Şahtiorul lui Mircea Lucescu a fost învins de coşmarul Vorskla Poltava (0-1). Granada a dat de pământ, la ea acasă, cu Barcelona lui Messi. Culmea, victorie tot cu 1-0. În Bundesliga, Borussia Dortmund a spulberat la scor de neprezentare pe Bayern München (3-0). Chiar pe „Allianz Arena” din München. La Steaua şi Şahtior, explicaţiile sunt simple: luarea peste picior a adversarului. Barcelona este încă în stare de şoc după ratarea calificării în semifinalele Ligii Campionilor, iar Bayern este deja campioană şi se gîndeşte la „dubla” cu Real Madrid pentru prezenţa în finala UCL!

E din ce în ce mai greu ca echipele cu pretenţii de Europa să poată ataca toate trofeele puse în joc dea lungul unui sezon. Steaua este în grafic, încă, dar dacă ia în băşcălie ultimele şapte etape s-ar putea ca la final să suspine cu sughiţuri. Poate că alţii, ceva mai inspiraţi cu pronosticurile, se bucură de un fotbal în care orice este posibil. 🙂
Valabil pentru Şahtior, Barcelona şi Bayern. Şi-au bătut joc de blazon şi de suporteri. Toate trei au înregistrat înfrângeri umilitoare care le şifonează serios palmaresul. Trupa lui Lucescu acuză starea de instabilitate de la club alimentată, probabil, de tensiunile din Ucraina. Barça este KO după ce Atletico Madrid a dat-o afară din UCL. Bayern are toţi sacii în căruţă, iar în meciul cu Dortmund nu s-a mai sinchisit nici măcar de palmares.
Concluzia este simplă: în fotbalul de astăzi este din ce în ce mai greu ca o echipă să facă faţă pe toate planurile: campionat, cupă sau cupe, Europa. Chiar dacă clubul în cauză are bani şi un lot numeros. În final, tot un număr restrâns de jucători asigură omogenitatea.
Dacă prin alte ligi astfel de evenimente ţin de spectacol şi competiţie în zona noastră balcanică „rezultatele-surpriză” pot avea şi conexiuni murdare cu interese la fel de murdare. Sunt speculaţii născute în peluze dar nu iese fum fără foc.
Ceea ce s-a petrecut cu aceste echipe demonstrează că în fotbal chiar este posibil orice!