Rapidul, verde în „halta” Clinceni!

aprilie 19, 2014 in Liga 2

Rapid este o familie, un grup unit, o stare de spirit. S-a văzut asta și la meciul cu FC Clinceni!

Rapidul este o familie, un grup unit, o stare de spirit. S-a văzut asta și la meciul cu FC Clinceni!

În ciuda problemelor financiare, Rapidul a trecut în viteză prin „halta” Clinceni. Ploaia-n șiroaie a fost cu noroc pentru „alb-vișinii”. Elevii antrenorului Viorel Moldovan au rezolvat ecuația celor trei puncte în finalul partidei. Nici că se putea mai frumos înainte de Înviere. Poate a fost un semn trimis de Divinitate. Realul din Giulești visează frumos la Liga 1. De fapt acolo îi este locul. Lângă Dinamo și Steaua. Forța acestei echipe vine din pasiunea antrenorilor și dăruirea jucătorilor. O lecție de viață din care toți avem câte ceva de învățat. Despre devotament și onoare. La marile cluburi contează doar istoria și culorile, iar contul de card e ceva secundar. Jucătorii giuleșteni au înțeles de mult asta dar răbdarea lor are și ea limite. Rapidul a trecut pe „verde” la Clinceni și gonește cu sirena țiuind. A intrat în viteza de… Liga 1!

Sub povara problemelor financiare, care par să nu se mai termine, Rapidul a debutat cu victorie în play-off-ul de promovare în Liga 1: 2-1 la Clinceni. O victorie în ploaie. Poate un semn de bine pentru ceea ce va urma să se întâmple la acest club de tradiție.
Atitudinea de învingători pe care antrenorul Viorel Moldovan a transmis-o jucătorilor săi explică succesul de la Clinceni. Și nu numai. Fost component al „Generației de Aur”, „Moldogol” a jucat mereu la victorie. Nu a știut ce sunt alea jumătăți de măsură. Cred că ăsta e marele atu al Rapidului de azi!
Forța mentală a salvat Rapidul. De multe ori. La 1-0 pentru Clinceni, Moldovan a crezut în victorie. Și izbăvirea a venit în ultimul minut când fundașul Lung a marcat „golul de aur”. Victorie mare, trei puncte uriașe! 🙂
În Liga 1 e nevoie de Rapid. Suporterii s-au săturat de echipele comunale și visează la meciurile de altădată. Fotbalul trăiește prin cluburile de tradiție nu prin invențiile de campanie electorală. E și profitabil. Bucureștiul ar avea șase derby-uri în loc de două. N-am mai pus la socoteală Cupa…
Indiferent cum se va termina acest play-off, Rapid rămâne o poveste frumoasă fără sfârșit. De aceea poate să treacă peste obstacole care mai de care. Poate că promovarea va agita orgoliul unor oameni cu mulți bani. Fără banii lor nu se poate face performanță. Aceasta este realitatea!