Psihoza blaturilor distruge fotbalul

aprilie 23, 2014 in Liga 1

Fotbalul românesc este sufocat de acizații care mai de care. Dacă nu se schimbă urgent atmosfera se alege praful de tot!

Fotbalul românesc este sufocat de acuzații care mai de care. Dacă nu se schimbă urgent atmosfera se alege praful de tot!

Pe vremuri era „Cooperativa”. Efectele aranjamentelor de atunci au fost devastatoare pentru fotbalul românesc. Chiar și astăzi când orice rezultat – surpriză e pus sub lupa celor întâmplate înainte de Revoluție. Dar nu toate partidele ar trebui să intre sub zodia necuratului. Ultima găselniță pe tema asta a vizat meciul Viitorul – Steaua (0-3). Insinuări care mai de care: blat, aranjament, manevre etc. Da de unde! Steaua și-a luat punctele care o aduc mai aproape de titlu, iar Viitorul rămâne să-și caute în meciurile următoare salvarea de la retrogradare. E păgubos să se lanseze „petarde” despre corectitudinea anumitor jocuri. Mai ales când „perlele” sunt inventate de patroni din fotbal. Cum este domnul Ionuț Negoiță. A arăta cu degetul necuratul fără ca el să existe înseamnă compromiterea propriei imagini dar și desconsiderarea Ligii 1. O ligă din care face parte și… Dinamo!

„Am câștigat mai ales împotriva unui arbitraj nu grav, dar ostil. Important e că noi ne-am făcut treaba. Sunt convins că azi au ținut cu noi suporterii Stelei. Fac un pronostic, Viitorul va câștiga împotriva Stelei pentru că Viitorul e o echipă mai puternică”, a spus Ionuț Negoiţă, potrivit Dolce Sport (http://www.dolce-sport.ro/fotbal/fotbal-intern/video-negoita-viitorul-castiga-cu-steaua-pentru-ca-e-echipa-mai-puternica-32368/). O ironie și în același timp o insinuare de blat. Rezultatul final a fost 0-3, iar vorbele patronului dinamovist, inutile. 🙁
De ce așa? Astfel de vorbe grele, ascunse sub perdeaua insinuării, fac mult rău fotbalului românesc. Un fotbal care are și așa destule bube. Din păcate, nu este singurul exemplu. Meciuri dubioase încă mai există însă sunt instituții abilitate în măsură să descopere frauda. Generarea de declarații acuzatoare, fără acoperire, îneacă fotbalul în mocirla suspiciunii. D-aia nu mai vine lumea pe stadioane!
E vremea ca Liga Profesionistă să intervină rapid și decis. Cu amenzi dure, iar banii să fie dirijați pentru dezvoltarea sectorului de copii și juniori. Măcar cu asta să se aleagă fotbalul de pe urma vorbelor de ocară. Oameni buni, psihoza blaturilor distruge fotbalul. Din temelii. Se alege praful și de ceea ce a mai rămas bun. Și e păcat!