Steaua și cifra magică: 7!

mai 6, 2013 in Special

Cel mai iubit număr de către fanii Stelei: 7!

Cel mai iubit număr de către fanii Stelei: 7!

7 mai 1986: Steaua câștigă, la Sevilla, Cupa Campionilor Europeni. 7 mai 2013: Steaua este deja campioana României după… șapte ani de așteptare. Cel mai iubit număr de către fanii Stelei este 7, numărul purtat cu onoare de Marius Lăcătuș. Și nu în ultimul rănd, 7 iunie 1947 este data la care a luat naștere clubul din Ghencea. Cred că dacă mai căutăm în arhive găsim și alte repere care sunt legate de cifra 7. Sigur, e cifra magică a Stelei!

Nu este vorba despre un zodiac. Pur și simplu o constatare a unor repere din istoria acestui club. Cifra 7 este una de legendă pentru „roș-albaștrii”. Dacă stai de vorbă cu un suporter stelist și îl întrebi de… șapte primul răspuns vine din instict: Marius Lăcătuș.
Explicațiile sunt simple. Lăcătuș a avut tupeul marilor campioni, viteza și stilul specific jucătorilor cu personalitate, devotamentul adevăratelor caractere față de culorile clubului. De asta l-au iubit și îl iubesc oamenii. Nu întâmplător, Lăcătuș a fost omul care a spart ghinionul la Sevilla marcând după ce Majaru și Bölöni rataseră primele lovituri de la 11 metri.
Aura de formație victorioasă va rămâne mereu cantonată în jurul cifrei 7. Acum 27 de ani, într-o luptă împotriva destinului, Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni chiar în țara de unde venea cealaltă finalistă, FC Barcelona. N-a fost ușor dar a fost frumos!
Și când te gândești că clubul din Ghencea a luat ființă pe 7 iunie 1947. Unii tot latră că este un produs al regimului comunist. Concluzie răutăcioasă. Au existat „facilități” oferite de posibilitatea încorporării în armată a sportivilor care împlineau 18 ani dar mulți dintre ei făceau lobby ca să vină Steaua. Indiferent de sport.
Performanțele internaționale, în frunte cu Cupa Campionilor de la Sevilla și Supercupa de la Monaco, nu aparțin regimului comunist. Ele aparțin unui club cu statut de învingător atunci când iese în lume. Asta s-a construit în timp și se transmite din generație în generație.
Steaua e la ceas de sărbătoare. Fotbalul a scris istorie și continuă s-o facă. Un fel de stimulent care vine din trecut și alimentează viitorul. Totul în jurul unei cifre magice: 7.