Steaua, campioană de Paște!

mai 4, 2013 in Liga 1

Steaua București, oficial campioana României la fotbal!

Steaua București, oficial campioana României la fotbal!

După rezultatele excelente din acest sezon, Steaua primește și binecuvântarea Divină: campioană de Paște. Poate așa a vrut Dumnezeu. Egalul Petrolului, la Turnu Severin, a rezolvat ecuația de matematică de care se mai agăța titlul cu numărul 24. Unii „analiști” care se cred versați în ale fotbalului îl i-au în bășcălie pe Gigi Becali atunci când acesta face apel la credința creștină. Uite că Steaua a cucerit titlul, cu adevărat, chiar înainte de Înviere. O dublă bucurie pentru echipă, antrenori, oficiali și suporteri!

Gigi Becali tot spune de luni bune că Steaua va deveni campioană înainte de Paște. O dorință mai veche a patronului Stelei care și-a dorit enorm un astfel de moment. Acum îl are pentru că, cu bune și rele, a ținut la echipa asta mai mult decât am crede noi la prima vedere.
Petrolul a luat doar un punct din fief-ul celor de la CS Severin. Un egal care nu avută mai deloc trupa lui Cosmin Contra, aflată în plină cursă spre Liga Europa, dar autentifică ceea ce era de parafat: Steaua București este noua campioană a României!
După șapte ani de așteptare, de frământări și căutări, chiar și frustrări care mai de care, „roș-albaștrii” aduc titlul în Ghencea. Ultima oară s-a întâmplat în sezonul 2005-2006 sub comanda antrenorului Cosmin Olăroiu. Interesant, acest succes, așteptat la legalizare de etape bune, are statut de jubileu. Este al 50-lea trofeu cucerit de steliști în istoria clubului.
Artizanul victoriei este antrenorul Laurențiu Reghecampf. Nu că ar fi adus niște metode de antrenament brevetate mai știu eu unde ci pentru că din prima clipă de după numirea sa la Steaua a crezut cu adevărat în acest triumf. O stare de spirit care s-a transmis jucătorilor chiar și prin acele mici reuniuni de evaluare ținute, după fiecare joc, la central terenului. L-aș mai pune la socoteală pe managerul general Mihai Stoica. Un om care are în palmares patru titluri, trei cu Steaua și unul cu Unirea Urziceni.
Fiesta poate să înceapă. Nici măcar meciul cu Dinamo nu mai contează. La Steaua e vremea bucuriei. „Uniți spre titlul 24!” este sloganul transformat de Reghe & comp. în renume. E vremea Stelei care, fără a ironiza, se gândește la grupele Ligii Campionilor. După ce au fost la un pas să elimine Chelsea, campioana Europei en-titre și foarte posibil câștigătoarea Ligii Europa din acest sezon, Steaua este îndreptățită să viseze la mai mult: grupele Ligii Campionilor! De ce nu?!