Hai la meci!

mai 3, 2013 in Liga 1

Jucătorii Stelei așteaptă să se bucure pentru titlul cu numărul 24. Uneori, așteptarea e mai grea decât reușita în sine!

Jucătorii Stelei așteaptă să se bucure pentru titlul cu numărul 24. Uneori, așteptarea este mai grea decât reușita în sine!

Mirosul de cozonaci cu nucă și rumoarea din piețe ne aduc aminte că nu mai este mult până la marea sărbătoare de Paște. Afară e soare și frumos. Lumea se bucură de viață și caută să-și rezolve ultimele detalii pentru pregătirea de Înviere. Avem și fotbal. Uite că ne pasă de acest sport deși ne produce supărări pe bandă rulantă. Astăzi, pe „Arena Națională”, de la ora 19:45, se joacă Steaua – Pandurii. Meci tare. În cazul „roș-albaștrilor”, cam cu titlul pe masă. O partidă de văzut. Începe odată cu apusul soarelui, seara e destul de răcoare, iar pe deasupra ne mai mișcăm un pic. Pur și simplu, o seară de fotbal live. Hai la meci!

O săptămână cu extreme. De la Bayern München și Borussia Dortmund, de la Chelsea Londra și Benfica Lisabona, finalistele Europei, hop-țop la Liga 1. N-avem ce face, asta e realitatea. Un campionat cu bune și rele. Poate că ar fi un pic mai valoros dacă suporterii s-ar apropia mai mult de fenomen.
Arbitrajele nașpa și jocurile de culise au pus lumea pe goană. Noroc cu Steaua și CFR Cluj care au reușit să ajungă în primăvara europeană. Mai ales Steaua care a fost la o jumătate de oră de a elimina Chelsea, probabil viitoarea câștigătoare a Ligii Europa. Și când te gândești că până la finală londonezii au dat peste rușii de la Rubin Kazan și elvețienii de la Basel !
Pentru un iubitor de fotbal, partida Steaua – Pandurii seamănă cu un fel de sărbătoare câmpenească. În loc de grătare cu mici și bere, care ispitesc poftele în plin post, unii preferă fotbalul. Acolo, live, pe stadion. Mai uită de problemele de zi cu zi, mai iau o gură de aer și nu în ultimul rând își astâmpără curiozitatea de a vedea la lucru noua campioană.
Nu va fi o simplă formalitate. Steaua e considerată favorită însă elevii lui Cristi Pustai au puterea să pună probleme unei formații care de vreo zece etape știe că va cuceri titlul. Or tocmai ăsta este „cuiul”: va reuși antrenorul Laurențiu Reghecampf să-și motiveze jucătorii?
Până la urmă chiar nu contează cu ce echipă ține unul sau altul. E meci de văzut. Și nu oriunde, pe un stadion cochet și primitor. Un antrenament al fanilor pentru marele derby Dinamo – Steaua, programat săptămâna viitoare. Așa că, scoateți cozonacii din cuptor, lăsați-i să se răcească și… hai la meci!