De la „remontada” la… „demolata”! :)

mai 2, 2013 in Liga Campionilor

Jupp Heynckes, omul care a construit cel mai puternic Bayern din istorie. de ce mai vine Guardiola?

Jupp Heynckes, omul care a construit cel mai puternic Bayern din istorie. de ce mai vine Guardiola?

Bayern München a demolat mitul „tiki-taka”. Și pe „Nou Camp”. Bavarezii au câștigat la scor de neprezentare, 3-0, în fața unei Barcelone incapabilă de recație fără jucătorul de care depinde: Lionel Messi. Catalanii au visat tot timpul la „remontada” dar fără Messi au fost de nerecunoscut. E clar, sfârșit de eră la FC Barcelona. Bate vânt de schimbare, iar dacă e să se înceapă cu ceva atunci să fie apărarea. Un 0-7 la general greu de suportat dar ușor de explicat: dependența de Messi. Nu e el, nu merge jocul și nu vin golurile. Cât despre Bayern cred că, în acest moment, este cea mai puternică trupă din lume. Rămâne s-o demonstreze și pe „Wembley”, în fața Borussiei Dortmund!Ne așteptam măcar la o victorie de palmares pentru Barça. Cum a făcut Real. Un succes care nu a venit. Nici atmosfera de pe „Nou Camp” n-a fost una de „remontada”. Fanii catalani, împăcați cu ideea că Bayern și-a rezolvat calificarea încă din meciul tur, nu și-au dat coate ca să-și încurajeze favoriții. Apoi absența lui Messi care pare să conteze mai mult decât este normal într-un joc colectiv, de echipă.
Ne aflăm la finalul erei „tiki-taka”. Bayern a demolat acest mit, iar cine vine la Barcelona trebuie să înceapă construcția de la zero. Apărarea e musai să fie regândită. Cu jucători noi. Apoi situația lui Messi. Barça trebuie să învețe să joace și fără starul argentinian. O chestie ce ține de viață, nu numai de fotbal. Nu este posibil ca o formație să depindă, atât de mult, de un singur jucător. Este riscant și ineficient, lucru demonstrat în semifinala cu campioana Germaniei.
La ultima întâlnire pe „Nou Camp”, cu Bayern, Barcelona marcase de patru ori într-o repriză. Bavarezii s-au răzbunat și au reușit trei goluri ale răzbunării. Tot într-o repriză. Că unul dintre ele a fost autogolul lui Piquet chiar nu mai contează. Pumnalul fusese răsucit în rană.
Acum așteptăm finala Bayern – Borussia. Și rămân câteva întrebări. Cine vine antrenor la Barça? De ce a renunțat Bayern la antrenorul Jupp Heynckes pentru Pep Guardiola? La ce joacă Bayern, schimbarea lui Heynckes pare o nebunie!