Barça – Bayern, todo es posible!

mai 1, 2013 in Liga Campionilor

De Lionel Messi se leagă toate speranțele Barcelonei într-un miracol. Barça are nevoie de golurile și zâmbetul lui!

De Lionel Messi se leagă toate speranțele Barcelonei într-un miracol. Barça are nevoie de golurile și zâmbetul lui!

Într-un astfel de joc chiar totul este posibil. „Remontada”? De ce nu! Barcelona este capabilă să dea goluri cu un Messi în zi de grație. Bayern are forță și un contraatac letal în fața unei apărări ezitante. Va conta și presiunea publicului. Un element deloc de neglijat. La Madrid, fanii Realului au transformat atmosfera într-un infern, iar Borussia a fost aproape groggy. Noroc cu fluierul de final. În Liga Campionilor se poate orice. De aceea este râvnit acest trofeu, iar milioane de fani s-au îndrăgostit de o competiție în care normalul devine ireal și visul o realitate. În câteva secunde. Pe „Nou Camp”, todo es posible! Să fie fotbal!

FC Barcelona – Bayern München sau confruntarea zeilor. Două formații cu o forță de joc devastatoare. Un plus pentru bavarezi care, pe compartimente, degajă mai mult echilibru. În special în apărare, acolo unde Barça nu stă pe roze. Gafele fundașilor catalani au fost acoperite, mulți ani, de realizările explozive din ofensivă. În turul de la München axioma și-a pierdut valabilitatea.
La un astfel de nivel e greu să recuperezi de la 0-4. Unii spun că este imposibil. La prima vedere, logic. Nu că Bayern nu poate lua patru goluri ci pentru că nemții au forța să dea măcar o boabă. Suntem în Liga Campionilor. Nimic nu mai e… mic în această competiție. Orice se poate pentru că jucătorii au valoare și o motivație cum nu s-a mai văzut vreodată.
„Remontada?” Totul depinde de Messi. În tur nu a existat pe teren, iar asta explică proporțiile scorului. Cu un Messi așa cum îl știm, Barcelona poate înscrie de mai multe ori. Asta nu înseamnă că se califică dar de băgat goluri va reuși.
Se cam știu și echipele. Barcelona: Valdes – Alves, Bartra, Pique, Adriano – Xavi, Song, Iniesta – Pedro, Messi, Villa. Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger – Robben, Muller, Ribery – Mandzukic.
Nu ne rămâne decât să numărăm orele până la meci. Regalul începe la ora știută, 21:45. Goluri, spectacol, senzațional. Sper să le avem pe toate. Barça crede în imposibil, iar Bayern este cu gândul la finala cu rivala din Dortmund. Fiecare cu ale lui. De aceea este frumos fotbalul!