Auf Wiedersehen, Real!

aprilie 30, 2013 in Liga Campionilor

Cu cele patru „boabe” date Realului, în tur, Robert Lewandowski este artizanul calificării Borussiei Dortmund în finala UEFA Champions League. Ce atacant e polonezul ăsta, ce atacant!

Cu cele patru „boabe” date Realului, în tur, Robert Lewandowski este artizanul calificării Borussiei Dortmund în finala UEFA Champions League. Ce atacant e polonezul ăsta, ce atacant!

„Remontada” nu s-a produs dar a fost aproape. Cam 90% de era gata-gata să declanșeze o nebunie totală. Asta pentru că Real a crezut în miracole până în ultima secundă, iar Borussia a mizat doar pe apărare. Nemții și-au bătut joc de o câteva ocazii clare de gol, cu Lewandowski pe post de actor principal. Ratări care puteau să-i coste calificarea. Una peste alta, Dortmund a merită să joace finala în timp ce Real Madrid a părăsit competiția cu fruntea sus. Pe „Wembley” va fi Borussia Dortmund. Cu cine? Să vedem mâine, la Barcelona, unde toți catalanii visează la adevărata „remontada”. Oare?De ce nu? La Madrid, totul se putea schimba în favoarea spaniolilor în ultimele secunde de joc. La revedere, Real! Baftă mai departe, Borussia!

Un meci ciudat pentru jucătorii Borussiei. Poate lipsa de experiență într-un astfel de moment, cu calificarea în finală pe masă, poate presiunea imensă exercitată de fanii aflați pe stadionul „Santiago Bernabeu”. Au fost momente, multe, când elevii lui Jürgen Klopp alergau ca bezmeticii, fără logică. Doar portarul Weidenfeller și fundașul Hummels au rămas cu capul pe umeri pentru că restul coechipierilor păreau hipnotizați de atmosfera de coridă creată pe stadion de suporterii madrileni.
Real nu a știut să speculeze teama nemților că ar putea pierde calificarea. Dacă Realul înscria în primul sfert de oră, când a avut un debut de meci fabulos, cu trei ocazii uriașe, poate că „remontada” se transforma din vis în realitate. Construcția a avut de suferit, iar fără construcție nu poți marca.
Interesant, în actuala ediție a Ligii Campionilor, Borussia Dortmund nu au reușit să înscrie în două meciuri, ambele în Spania. La Malaga și la Madrid. Asta spune ceva despre o oarecare stare de inconfort în fața formațiilor iberice. Mai degrabă un blocaj în fața stilului latin, generos, ofensiv.
Acum știm o finalistă: Borussia Dortmund. După un meci frumos. Rămân în fața ochilor cu imaginea din final. Imaginea serii, poate imaginea anului: Sergio Ramos a găsit puterea să-l îmbrățișeze pe Lewandowski după ce toată seara i-a cărat coate și l-a trântit pe jos pe unde l-a prins. Dincolo de orgolii există onoare și bun-simț. Auf Wiedersehen, Real! Respect, Borussia!