Cu ochii spre Liga 1, cu gândul la… Liga Campionilor!

aprilie 29, 2013 in Special

Liga Campionilor, cea mai spectaculoasă competiție intercluburi din lume. Aici orice rezultat este posibil. Chiar orice rezultat!

Liga Campionilor, cea mai spectaculoasă competiție intercluburi din lume. Aici orice rezultat este posibil. Chiar orice rezultat!

Într-o săptămână cu două semifinale istorice în Liga Campionilor, Barcelona – Bayern și Real – Dortmund, e greu să-ți mai ardă de… Liga 1. Ba meciuri jucate pe o căldură caniculară deși „Arena Națională” oferă nocturnă și confort, ba meciuri stricate de arbitri cu decizii anapoda, ba declarații iresponsabile. Un climat tot mai departe de ideea de performanță. Chiar nu-ți mai arde să vezi ce se întâmplă acolo sus, în vârful clasamentului, unde Steaua a ucis, de multă vreme, orice formă de concurență. Nu-ți mai arde să privești jocuri unde mingea intră în poartă, iar arbitri se fac că plouă. Nu-ți mai arde să te uiți la televizor unde la emisiuni cu și despre fotbal se vorbește de… altceva: cluburi, amante, divorțuri, scandaluri etc. Despre ce vorbim? Despre fotbal?

Dinamo și Gaz Metan au jucat, în duminica Floriilor, pe o căldură caniculară. Unde? Tocmai pe „Arena Națională”, o arenă dotată cu nocturnă impecabilă și mult confort. Nu e de vină clubul Dinamo ci Liga Profesionistă care programează meciurile după bunul plac al televiziunilor. Or fi banii importanți pentru fotbal dar nici chiar așa. Oamenii vor spectacol sportiv, nu jucători alergând cu limba scoasă de-un cot!
La Cluj, Steaua a marcat un gol valabil. Clar. Fază rapidă și e posibil ca asistentul să nu fi văzut. La fel și „centralul”. Omenește, ei sunt de înțeles. Pragmatic, pentru ce i-au banii cluburilor? Ca să vadă astfel de faze și să arbitreze corect. Dacă echipa CFR înscria la una dintre ocazii? Ieșea un scandal ca-n șapte păcate. Altfel, rezultat echitabil!
Dragoș Săvulescu, fostul acționar dinamovist, a căștigat procesul de calomnie cu Gigi Becali și va primi despăgubiri morale. Se vorbește de ceva în jurul a 10.000 de lei. Față de două milioane de euro, cât ceruse inițial, e distanță mare. Dar de ce astfel de subiecte? Chiar nu merită atenție. În loc să discutăm despre sisteme de joc, transferuri și tactici ne pierdem vremea cu prostii de doi lei. Fotbalul nu câștigă nimic din „mondene” dar de pierdut pierde sută la sută!
Sincer, prefer să mă gândesc la UEFA Champions League. Reușește Mourinho să disloce mecanismul Borussiei Dortmund? Va putea Barça să spele rușinea din prima manșă cu Bayern München? Fotbalul mare… Ce frumos e!