Steaua… României

august 5, 2013 in Liga Campionilor

Suporterii Stelei vor fi și marți seară cel de-al 12-lea jucător. Cu o astfel de galerie, drumul spre grupele Ligii Campionilor a mai ușor dar și mai frumos!

Suporterii Stelei vor fi și marți seară cel de-al 12-lea jucător. Cu o astfel de galerie drumul spre grupele Ligii Campionilor este mai ușor și… mai frumos!

Corect era să scriu Steaua București însă performanțele europene ale acestei echipe au transformat-o într-o reprezentantă de drept a fotbalului românesc. De aproape 30 de ani, Steaua duce greul bătăliei cu Europa, iar punctele aduse drept contribuție la coeficientul de țară calculat de UEFA au permis altor cluburi românești fie accesul direct în grupele Ligii Campionilor fie un statut privilegiat la tragerea la sorți. De aceea, meciul cu Dinamo Tbilisi, din turul III preliminar al UEFA Champions League, se va juca în fața unui stadion plin. Pe „Arena Națională” nu vin numai steliști. Știu sigur că și-au luat bilete și fanii altor formații rivale. Simt și ei, cei cu minte la cap, că Steaua joacă nu numai pentru ea ci și pentru România. O stare de spirit care explică fenomenul „Steaua”. Sper să iasă bine cu gruzinii și să ne facem calcule pentru play-off. Steaua – Dinamo Tbilisi, marți, ora 20:45, în direct la Digi Sport 1!

Zilele trecute i-am văzut pe oficialii Stelei destul de temători în privința numărului de spectatori care vor veni la meciul-revanșă cu Dinamo Tbilisi. Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat pe ultima sută de metri. Suporterii „roș-albaștrilor” au luat cu asalt casele de bilete și vom avea, marți seară, o „Arenă Națională” arhiplină.
Fenomenul „Steaua” este deja o realitate de notorietate. Dar de unde vine acest flux uriaș de spectatori la partidele cu adevărat importante? Foarte simplu: din atitudinea grupării din Ghencea față de performanța la nivel internațional. Multe sezoane, Steaua a strâns din dinți, și-a făcut treaba cum a știut mai bine, a adus puncte pentru coeficientul de țară și s-a calificat cât a putut de departe.
De multe ori, Steaua nu a primit înapoi ceea ce merita. În grupele Ligii Campionilor s-au dus alții de unde au luat o căruță plină cu euroi, iar apoi au dispărut din peisajul european. Vezi Unirea Urziceni sau Oțelul Galați. Alții, gen CFR Cluj, au folosit banii pentru a forma o echipă capabilă să se opună Stelei pe unde-o prinde. În anii trecuți, Steaua a pierdut campionate și cupe ale României dar mereu și-a făcut datoria în Europa. În timp ce adversarii direcți, din Liga 1, erau zmei în țară și mielușei atunci când dădeau piept cu fotbalul mare.
Iubitorii de fotbal au văzut toate astea. Faptul că dau năvală pe „Arena Națională” demonstrează că au înțeles exact cine a jucat fotbal cu adevărat. Steaua a devenit un fel de a doua echipă națională pe care românii o iubesc și o respectă. Cum am mai scris și cu alte ocazii, e Steaua… României!