Calificare… Și-atât!

august 6, 2013 in Liga Campionilor

Iasmin Latovlevici și-a făcut numărul și în meciul cu Dinamo Tbilisi. Gol superb, execuție de atacant. Sper ca selecționerul Victor Pițurcă să nu țină cont de „fazele” de... după gol. „Lunetistul” merită chemat la națională!

Iasmin Latovlevici și-a făcut, din nou, numărul. Gol superb, execuție de atacant. Sper ca selecționerul Victor Pițurcă să nu țină cont de „fazele” de… după gol. „Lunetistul” merită chemat la națională!

Steaua a jucat ceea ce trebuia să joace în returul cu Dinamo Tbilisi chiar dacă i-a făcut pe suporteri să tremure un pic pentru calificare. O primă repriză impecabilă, iar a doua doar ca să treacă timpul. Unii jucători nu au avut atitudine de Liga Campionilor fapt ce a stârnit supărarea. La finalul acestui 1-1 antrenorul Laurențiu Reghecampf nu a ezitat să-i taxeze pe jucătorii care l-au dezamăgit. Poate și el a greșit riscând două schimbări la pauză. Pintilii și Szukala au fost menajați ca să nu fie suspendați din cauza cartonașelor dar dacă Xisco nu era în offside la golul de 1-2 meciul putea lua o turnură dramatică. Dar și așa, Steaua a arătat ca o echipă mare. Nu a forțat decât cât a fost nevoie, iar acum așteaptă să vadă ce-i hărăzesc sorții în play-off.

Tătărușanu, Tănase, Latovlevici, Chiricheș, Pintilii și Bourceanu sunt jucătorii care au împins Steaua de la spate în returul cu Dinamo Tbilisi. L-aș mai pune la socoteală și pe Szukala. Restul au jucat împăcați cu ideea că prezența în play-off-ul UEFA Champions League vine de la sine. Relaxarea este definiția cea mai corectă pentru jocul Stelei din repriza secundă.
Până la urmă nu-i un capăt de țară. Am mai văzut asta la formațiile mari din Europa. Obțin ce vor și atunci când joacă prost. E bine că antrenorul Reghecampf și-a criticat elevii pentru că nu au fost concentrați tot meciul. Cu Dinamo Tbilisi a mers dar în play-off, ca să nu mai vorbesc de grupe, o astfel de atitudine îi poate costa bani și performanță.
Mulți fac deja aprecieri asupra posibililor adversari. Buni sau răi. În această fază a Ligii Campionilor putem vorbi doar despre echipe de calitate însă puțin noroc nu strică la tragerea la sorți. Steaua nu joacă cu Apoel Nicosia? Foarte bine dar asta nu înseamnă că NK Maribor (Slovenia) este o grupare de doi lei. Steaua nu joacă cu Partizan Belgrad? Și mai bine dar Ludogorets Razgrad (Bulgaria) are valoare din moment ce i-a dat afară pe sârbi.
Cred că singurul adversar al Stelei în play-off este… Steaua. Campioana României are valoare și dacă joacă cele două manșe decisive la potențial maxim nu are cum să rateze prezența la masa bogaților. Marți seară, pe „Arena Națională”, a fost doar o calificare. Și-atât!