Onoare albă, sânge vişiniu

august 4, 2013 in Liga 2

Rapidul trăiește pentru suporteri, suporterii giuleșteni trăiesc pentru Rapid. O dovadă că giuleştenii pot trece peste  drama retrogradării din cauza... actelor!

Rapidul trăiește pentru suporteri, suporterii giuleșteni trăiesc pentru Rapid. O dovadă că „alb-vişiniii” pot trece peste drama retrogradării din cauza… actelor!

Rapidul ajunge în Liga 2 deşi suporterii săi tremură pentru ceva şi mai rău. Nu cred în scenarii horror. E destulă suferinţă. S-au pierdut bani, timp şi nervi într-un proiect care şi-a schimbat datele pe parcurs. Un club precum cel de lângă Podul Grant merita să joace pe prima scenă fotbalistică a ţării. Naufragiul în „B” îneacă speranţele fanilor giuleşteni în formarea unei echipe europene dar păstrează imaginea clubului curată şi onoarea nepătată. Acesta este marele câştig al „Realului din Giuleşti”. Istoria merge înainte şi, alături de ea, legenda alb-vişinie. Nu este literatură ci sentimetele trăite de suporterii giuleşteni. Singura problemă în acest moment este ca noii patroni, Cristescu şi Zamfir, să aibă puterea de a merge mai departe. Nu le va fi uşor!

Suporterii giuleşteni nu au fost de acord cu jucarea acelui baraj decisiv cu Chiajna. Au spus-o din prima dar nu au fost auziţi, iar dacă s-a întâmplat asta nu s-a ţinut cont de trăirile lor. Fanii rapidişti au acceptat, din prima, statutul de echipă retrogradată, datorită neobţinerii licenţei, în locul unei prezenţe în Liga 1 decisă într-un meci de baraj inventat peste noapte.
O situaţie fără precedent. Nu exagerez deloc dacă o numesc dramatică. Noii acţionari, domnii Cristescu şi Zamfir, abia s-au aşezat pe scaun că au şi pierdut sume importante. Adio drepturi TV, adio sume plătite jucătorilor la semnătură, iar problemele abia încep în cazul contractelor parafate în această vară. Sunt fotbalişti care au semnat cu Rapid pentru a juca în Liga 1, iar acum au aflat că s-a ales praful de tot.
Singurul câştig, de consolare, este în planul imaginii. Rapid va merge cu demnitate într-o ligă inferioară şi va lupta pentru promovare. Onoarea contează mai mult decât banii. Federaţia şi Liga vor trebui să dea explicaţii, în instanţă, clubului din Giuleşti. Mi se pare corect şi firesc un astfel de demers din partea acţionarilor. Dreptatea trebuie căutată. Dacă e nevoie chiar şi cu lumânarea.
Altfel, legenda Rapidului merge mai departe. Cu onoare albă şi sânge vişiniu într-un amestec care redă, cum nu se poate mai bine, definiţia farmecului vieţii în fotbal.