Steaua, la datorie: în Europa!

septembrie 20, 2012 in Liga Europa

„Reghe” vrea ca Steaua să facă un meci mare la Stuttgart. Şi să se întoarcă acasă măcar cu un punct!

Echipa care în ultimii ani a adus României cela mai multe puncte europene încercă să nu rămână mai prejos decât CFR Cluj. Deşi spun că prezenţa în Liga Europa este pe plan secundar, după campionat, „roş-albaştrii” merg să nu piardă la Stuttgart. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf şi-a luat măsuri de siguranţă. Probabil va începe jocul cu trei mijlocaşi defensivi: Bourceanu, Gardoş şi Filip. Dar din declaraţii, „Reghe” visează la o victorie. Tot ce se poate. Atmosfera nu e deloc apăsătoare. VfB are probleme în campionat, iar publicul nu dă semne că va lua cu asalt „Mercedes-Benz Arena”. Să vedem ce va fi la ora meciului…

Steaua porneşte, din nou, pe drumuri europene pentru puncte şi glorie. După victoria CFR-ului la Braga, orgoliul Stelei nu poate fi astâmpărat decât cu o izbândă în Germania. La prima vedere nu este deloc imposibil. VfB Stuttgart are doar un punct după trei etape jucate în Bundesliga şi ocupă un loc de retrogradare în clasament. O pistă falsă de evaluare. Fotbalul german are valoare şi nu stă în statistici. Dovadă că la casele de pariuri Stuttgart e considerată favorită cu o cotă mică: 1,45.
Reghecampf nu a pus presiune pe jucători. Mereu a spus că prioritate are titlul. Nu Liga Europa. Diplomaţie. „Noi ne dorim calificarea în primăvara europeană şi cred că putem să ne atingem obiectivul”, sunt cuvintele lui „Reghe” la sosirea în Germania. Clar, Steaua nu vrea să piardă şi s-a pregătit pentru asta. A schimbat sistemul şi va opta, din câte se aude, pentru un 1-4-3-3. La mijloc cu Bourceanu, Gardoş şi Filip, trei mijlocaşi care ştiu bine faza de apărare, jocul defensiv.
Ofensiva va sta, probabil, într-un joc de contraatac. Chipciu şi „motoreta” Adi Popa vor face curse după curse în benzi încercând să ducă jocul pe aripi, iar de acolo să iasă cu mingi de angajament către Nikolic. Teoretic, sună bine. Practic, va fi un joc greu. Noroc că pâna la ora când scriu aceste rânduri sunt semnale că fanii germani nu au făcut cozi la casele de bilete însă până la ora jocului mai sunt ore bune.
Iată şi o formulă de echipă care circulă prin redacţii: Tătăruşanu – Pârvulescu, Chiricheş, Szukala, Georgievski – Filip, Gardoş, Bourceanu – Chipciu, Nikolic, Adi Popa. VfB Stuttgart – Steaua, ora 20:00, în direct pe Protv, DigiSport 1 şi DolceSport 1. Baftă, Steaua!