Victoria cu Braga, dulce ca mierea!

septembrie 20, 2012 in Liga Campionilor

Rafael Bastos, artizanul victoriei de la Braga. A „inventat” două goluri superbe!

CFR a reuşit un meci tactic perfect la Braga şi a câştigat cu 2-0. Un gol fabulos înscris de Bastos. Şi al doilea, tot de el. Un fel de „poliţă” plătită portughezilor pentru că, în 2010, l-au pus pe goană la Cluj. Apoi au mai fost şi ratările lui Kapetanos care putea duce scorul la cote incredibile. Din nou victorie pentru ardeleni la debutul în grupele Ligii Campionilor. La fel s-a întâmplat cu AS Roma şi FC Basel. „CFR, victorie!”. Aşa strigă fanii pe stadionul din cartierul Gruia. Trei puncte mari care deschid poarta spre optimile de finală ale UEFA Champions League. Şi ca să continui în nota textului publicat ieri, deplasarea la Braga n-a fost acrişoară ci dulce ca mierea. Bravo, CFR!

Debut cu victorie pentru CFR în grupa H a Ligii Campionilor. Poate e „H” de la „history”. Un semn că în sezonul acesta o echipă românească poate să scrie istorie şi să ajungă în primăvara europeană a celei mai valoroase competiţii din lume. Poate mai tare decât Mondialul. Dar asta este o altă temă de discuţie. Revin la CFR şi spun că a dat lovitura la Braga.
În anumite momente, trupa antrenată de Ioan Andone a lăsat impresia că este depăsită pe toate fronturile. Doar o aparenţă. „Ando” a ştiut cum să pregătească jocul, a studiat bine adversarul şi a câştigat. O răsplată pentru un tehnician care are acum ocazia să arate ce poate cu un lot numeros şi valoros.
O victorie care valorează un milion de euro. Sper să nu fie ultima, ca altădată. Trei puncte plus bonus maxim pentru coeficientul de ţară la UEFA. CFR începe să conteze tot mai mult, şi în Europa, ceea ce face bine fotbalului românesc. Le-o place asta la unii, nu le-o place la alţii dar este un adevăr care trebuia spus.
E trecut de miezul nopţii. Citesc că Sougou a ajuns la spital după ce a suferit o comoţie cerebrală. Ar fi o pierdere imensă pentru CFR. Dar viaţa merge înainte. Aşa este în fotbal. Trebuie să joci. Nu ai timp să te vaiţi. La orizont se vede deja avionul cu Manchester United la bord. Dar până atunci sunt Pandurii, în Liga 1.
CFR savurează victoria de la Braga graţie inspiraţiei lui Andone şi golurilor de generic reuşite de Bastos. Ce poate fi mai frumos decât noaptea de după victorie? Felicitări, „ceferiştilor”! Chiar le meritaţi!