Deplasare cu gust de… Bragă!

septembrie 19, 2012 in Liga Campionilor

„Estadio Axa”, stadionul de lângă muntele de piatră. Sper să fie cu noroc pentru CFR!

Braga. Un oraş de o frumuseţe rară care combină perfect vechiul cu ce este nou. Aici va juca CFR-ul. Pe un stadion cochet care îşi are tribunele „protejate” de un munte de piatră. Frumos. Dar ce va fi la meci? Greu. O deplasare dificilă chiar dacă la partidele de debut în grupele Ligii Campionilor ardelenii au ieşit mereu învingători: 2-1 la Roma (2008), 2-1 cu Basel, la Cluj (2010). Antrenorul Ioan Andone are însă mari dureri de cap. Un suspendat, Maftei, şi alţi 13 jucători care nu au fost incluşi pe lista UEFA. Incredibil. În aceste condiţii, farmecul deplasării păleşte în faţa realităţii, iar gustul poate fi de… bragă. O băutură răcoritoare un pic acrişoară. Sper să nu ne cadă rău la stomac! 🙂

CFR Cluj are mari probleme de lot înaintea debutului de la Braga.  Nuno Diogo, Panin, Liviu Ganea, Hora, Kivuvu, Celestino, Lignani, Godfred, Martinez, Sare, Vass, Deac şi Ronny nu au fost incluşi pe lista UEFA. O situaţie pur şi simplu incredibilă dacă ne uităm la valoarea acestor jucători. Sunt 13. Cu ghinon? Cam mult. Mai este şi Maftei, suspendat. Ando, cu cine faci echipa?
Norocul CFR-ului este acela că a avut bani şi a transferat o armată de jucători. Antrenorul Ioan Andone are de unde să aleagă. Cât cuprinde dar pierde la calitate. Deja există o formulă de echipă care circulă pe site-urile de sport: Felguieras – Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Camora – G. Mureşan, Luis Alberto – Sougou, Bastos, Rui Pedro – Kapetanos. Nu e rău dar nici prea bine.
Luis Alberto abia a sosit şi hop lângă Mureşan, la centru. Cine are valoare joacă la orice oră dar aici vorbim despre omogenitate şi relaţii de joc. Dar nu vreau să fiu pesimist. Ceva speranţe există. Măcar pentru un egal. Braga nu e Manchester United şi nici Galatasaray dar dacă ne uităm la turul anterior, când a eliminat pe Udinese, îmi cam temperez optimismul.
CFR va avea parte de un joc greu şi complicat. Un fel de 1X la pariuri. Dar mai ştii de unde sare iepurele? Singura şansă a ardelenilor este dăruirea. Aici pot compensa problemele de lot, cu deplasarea şi debutul în actualul sezon al grupelor UEFA Champions League. Doar aşa nu vor simţi gustul Brăgii. Nu mă refer la oraş ci la băutura aceea acrişoară, cu miros specific, preparată din făină fiartă şi fermentată. Sper să nu fie cazul!
Braga – CFR Cluj, ora 21:45, în direct pe DigiSport 1 şi DolceSport 1!