Începe circul

septembrie 18, 2012 in Liga 1

După jocul Vasluiului cu CS Severin pe „Şumi” l-au luat durerile de cap. E musai să schimbe ceva!

Vasluiul s-a chimuit tare de tot ca să bată Severinul. A muncit. Măcar pentru asta îşi merită cele trei puncte însă maniera în care s-a ajuns la 2-1 este jenantă. Arbitrul Cătălin Botaş s-a făcut că plouă la faultul în careu făcut de N’Doye asupra lui Dandea după care senegalezul a marcat golul decisiv. Nu se poate aşa ceva într-o ligă care se vrea cât de cât corectă şi valoroasă. Nu este de vină Vasluiul şi nici patronul Adrian Porumboiu. De vină sunt cei care l-au delegat la centru pe Botaş, un „fluieraş” fără experienţă de Liga 1. După meci am înţeles perfect reacţia de disperare a antrenorului Nicolo Napoli. Un arbitru şi-a bătut joc de munca elevilor săi. Fraţilor, a fost ceva linişte dar acum începe circul!

Severinul a jucat mereu bine în deplasările făcute până la meciul cu FC Vaslui. Spun asta ca să-i lămuresc pe cei care au fost surprinşi de rezultatul strâns consemnat la finalul jocului. Elevii lui Nicolo Napoli se puteau întoarce acasă cu un punct dacă nu aveau ghinionul din final. Gol dubios înscris de Ousmane N’Doye după un fault comis asupra lui Dandea, fault trecut cu vederea de arbitrul Botaş.
Până atunci, Vasluiul a fost praf. Un joc confuz, abordat cu detaşare şi superioritate. Statutul de învingătoare sigură, dat de specialişti şi casele de pariuri, a blocat reacţiile echipei lui Marius Şumudică, incapabilă să transforme în goluri dominarea cvasitotală. Ba chiar era s-o comită rău dacă nu apărea la locul potrivit nonconformistul N’Doye.
Luni seară, FC Vaslui a scăpat de o ruşine mare. Mare de tot. Jocul moldovenilor scârţâie serios, iar „Şumi” trebuie să rezolve problema dacă nu vrea să fie demis. La ce lot are pe mână Şumudică trebuia să bată Severinul la două, trei goluri diferenţă. Dacă nu se fac corecţiile de rigoare în jocul „galben-verzilor”, Vasluiul va avea şi mai mari probleme.
Sincer, credeam că arbitrajele ciudate nu vor altera rezultatul final al unor meciuri din Liga 1 chiar din etapa a 8-a. Nu vreau să contest meritele celor de la Vaslui, care au avut şi două bare, dar nu pot accepta ca un arbitru delegat să aplice regulamentul în mod onest greşeşte ca-n curtea şcolii. Nu spun că a făcut-o cu rea intenţie dar a comis-o. Trebuia dat fault la Dandea.
Ce va urma în etapele următoare? Mi-e groază să mă gândesc!