Putea fi istorie dar a fost… statistică!

septembrie 20, 2012 in Liga Europa

„Tătă” a prins un meci mare şi a făcut uitate gafele din ultima vreme.

Steaua a fost la un pas de a reuşi, după 55 de ani, o nouă victorie în faţa unei echipe germane. În 1957, CCA a bătut cu 3-1 pe Borussia Dortmund. De atunci, secetă. „Roş-albaştrii” puteau scoate mai mult din confruntarea cu Stuttgart. Mă gândesc la victorie pentru că Steaua a avut ocazii mari de gol dar le-a tratat pe toate cu superficialitate. Până la urmă şi rezultatul de 2-2 este bun. N-a fost un joc de calificare ci unul de grupă. Punctul ăsta poate conta enorm la „adevăr”, pe final, când se aşează clasamentul mai bine. Copenhaga a câştigat acasă, cu Molde, şi intră în lupta calificării. Steaua are speranţe dar putea obţine mai mult decât a obţinut!

Fotbalul românesc are resurse, are potenţial. Ne-a demonstrat asta Steaua, la Stuttgart, contra lui VfB. O echipă germană mai tare şi mai organizată ca Braga. De ce fac această paralelă? Simplu. CFR a câştigat în Portugalia cu o echipă multinaţională în timp ce formaţia Stelei a avut la start nu mai puţin de opt fotbalişti autohtoni. Un etalon pentru a afla unde se află fotbalul românesc la nivel de club.
Despre meci… „Roş-albaştrii” au revenit cu tupeu după ce VfB Stuttgart a trecut repede în avantaj. Apoi, la 1-1, Steaua şi-a bătut joc de ocazii. Multe. În cel de-al doilea mitan, Adi Popa a scos un penalty, iar Rusescu ne-a dat iluzia unui rezultat mare. Doar câteva minute. Şi din nou egal: 2-2. Mă îngrijorează cele două goluri primite de „vitezişti”. Chiricheş a greşit la ambele „boabe” dar parcă nu l-aş scoate ţap ispăşitor. Mai erau şi alţii în jurul lui.
De ce n-a câştigat Steaua? N-a avut mentalitate de aşa ceva. Doar Tătăruşanu şi-a spălat păcatele din trecut şi a fost, ca psihic, peste voinţa nemţilor. Restul jucătorilor mi-au lăsat impresia că s-au speriat de un posibil succes în fief-ul lui Stuttgart. Steaua a fost obligată să se apere în multe momente ale jocului, o postură inversă la ceea ce face în Liga 1 unde îşi domină adversarul. Poate şi asta a contat.
Per total cred că acest 2-2 este un rezultat echitabil. Steaua are un atu moral pentru următoarea confruntare, cu FC Copenhaga, la Bucureşti, iar VfB Stuttgart este forţată să nu piardă pe terenul lui Molde. E bine!