Dinamo, împotriva… cifrelor

septembrie 22, 2012 in Liga 1

Dinamo are nevoie de „Danciu-gol”. Nu de alta dar n-a mai marcat de două meciuri!

„Câinii” nu au voie să greşească la Cluj. Dinamo n-a mai câştigat pe terenul lui „U” din 2008, iar acum merge în fieful „şepcilor roşii” după trei înfrângeri consecutive. O serie negativă care e musai să se sfârşească în această seară. Altfel, trupa antrenată de Dario Bonetti alunecă pe tobogan spre jumătatea inferioară a clasamentului. Victoria este singura alternativă a „roş-albilor”. Casele de pariuri îi dau favoriţi însă nu va fi deloc simplu. Nemţii de la Hamburg sunt şi ei cu ochii pe meci şi pe Ţucudean. Pe care-l monitorizează pentru un transfer din iarnă. Deci miză e. Să vedem dacă va fi şi fotbal!

Ce-a fost, a fost. Dinamo nu trebuie să greşească la Cluj. Va juca împotriva unei echipe care, deocamdată, nu are ce pierde însă cifrele nu sunt de partea „câinilor”. Trupa lui Bonetti vine după trei înfrângeri consecutive: 1-2 cu Metalist Harkov (Liga Europa), 0-1 cu Astra şi 0-1 cu CFR Cluj, ambele partide în Liga 1. Marea durere este jocul slab care a dus echipa tocmai pe locul 9. Departe de pretenţiile fanilor.
Dinamo nu a mai câştigat în faţa „şepcilor roşii” din 2008. În sezonul trecut a fost 0-0, la Cluj, şi 2-2, la Bucureşti. Mai adaug la calcul seria de patru jocuri fără înfrângere a echipei doamnei Prodan, întreruptă în runda anterioară de Astra lui nea Gigi Mulţescu. Cifrele sunt reci dar spun multe, iar Dinamo joacă şi împotriva lor.
Comentam la început că „U” n-are ce pierde. Aşa e. Echipa doamnei Ana Maria Prodan şi-a depăşit condiţia în actuala stagiune. Dintr-o formaţie pe care mulţi o vedeau ciuca bătăilor, „U” Cluj a ajuns o echipă de mijlocul clasamentului. Asta nu înseamnă că meciul n-are miză. Are destulă. Orgoliul Prodancăi este suficient de mare ca măcar să spere la o victorie cu Dinamo chiar dacă, poate, nu crede în ea. Ar fi un ajutor pentru şoţul ei, Laurenţiu Reghecampf, care trage la titlu cu Steaua.
Să vedem ce va muta antrenorul Dario Bonetti. Atacul dinamovist n-a mai marcat de două meciuri. Ţucudean, autorul a şapte goluri de la începutul sezonului, este monitorizat de SV Hamburg. Dacă nu o bagă-n aţe nemţii se vor plictisi de drumurile spre România şi vor căuta alte variante. Bonetti îl are pe bancă pe Dănciulescu şi cred că este obligat să se gândească la el. Serios, nu la mişto! Noroc că apărarea s-a mişcat ceva mai bine şi are doar opt goluri primite în opt etape. Altfel era jale mare!
Dinamo joacă împotriva cifrelor dar are prima şansă. Un mic paradox. N-o spun eu ci casele de pariuri. „Câinii” au cote de favoriţi pe toată linia. Din cauza mediei de peste două goluri înscrise pe meci. Să vedem ce va fi pe teren. Acolo, aceste rânduri nu valorează mare lucru. Doar golurile!