Atenţie la Astra!

septembrie 23, 2012 in Liga 1

Gigi Mulţescu, artizanul ascensiunii Astrei… Giurgiu. Antrenor nou, oraş nou. Astra e pe cai mari!

Aş fi vrut să comentez câte ceva despre meciul „U” Cluj – Dinamo (1-2), pe care arbitrul Teo Crăciunescu l-a făcut praf. Poate ceva despre Pandurii – CFR Cluj (2-1). Altceva mi se pare mai interesant. Astra bate tot de când a venit Gigi Mulţescu pe banca tehnică. Şi a ajuns pe locul 2. Nu este o întâmplare. Gigi Mulţescu este unul dintre antrenorii care ştiu meserie, care au coloană vertebrală, care este versat în ale Ligii 1. Dar n-a fost lăsat să-şi ducă munca până la capăt. Cam peste tot pe unde a fost antrenor. Dacă şefii Astrei vor înţelege bine acest mic dar important detaliu vor avea numai de câştigat!

Să dai 4-0 Mediaşului antrenat de matematicianul Cristi Pustai nu-i de ici de colo. Scorul este relevant pentru diferenţa de valoare dintre cele două formaţii. Dar şi despre nivelul la care a ajuns formaţia antrenată de Gigi Mulţescu. Dintr-o abonată la locurile cu pericol de retrogradare, Astra a urcat sus, sus, pe locul 2 în clasament.
Ieri, echipa Ploieştiului. Astăzi, „înfiată” de oraşul Giurgiu. O metamorfoză care văd că prinde bine „astralilor”. Mutarea cu aducerea lui Gigi Mulţescu îi aparţie patronului Ioan Niculae. Mulţescu a făcut treabă bună mai peste tot. Ultima oară în Orientul Mijlociu unde a lucrat împreună cu Florin Motroc. În situaţia Astrei din mandatul lui Bogdan Stelea, când se chinuia serios ca să dea un gol, schimbarea de antrenor a creat şocul pozitiv despre care tot vorbesc specialiştii.
La Giurgiu totul este altfel. De la câteva sute de spectatori cât strângea la Ploieşti, la meciul cu Mediaşul au venit cu miile. Vreo şase mii şi ceva. Show total cu steaguri, tobe şi eşerfe. Mai ceva ca-n America de Sud. Un alt tonus pentru o formaţie care în sezoanele precedente nu-şi permitea decât obiective modeste de performanţă. Şi asta s-a văzut pe teren. Mediaşul profesorului Pustai a fost făcut una cu pământul. La 4-0 ce să mai comentez?
Astra… Giurgiu are valoare şi trebuie luată în serios. De cine se pricepe la fotbal. Cine vrea să facă mişto poate ironiza subiectul la infinit. Vom vedea clasamentul la iarbă, în decembrie, când surpriza de acum poate deveni certitudine.