„Steaua Nordului” aduce primăvara!

decembrie 6, 2012 in Liga Europa

„Raul de Ghencea” și-a făcut din nou datoria. Cu un eurogol la Copenhaga. Piți, ia-l la națională că se lipește golul de el!

„Raul de Ghencea” și-a făcut din nou datoria. Cu un eurogol la Copenhaga. Piți, ia-l la națională că se lipește golul de el!

Poate era mai bine să-i spun „Steaua Polară”. Era mai sugestiv. Cine n-a auzit de ea în copilărie? E cea mai faimoasă stea de pe cer. Unii zic că e cea mai strălucitoare. Nenumărate generații de navigatori au fost ghidate loial în călătoriile lor de Steaua Nordului. Avem și noi o stea. Steaua… României care de 10 ani joacă neîntrerupt în Europa. Joi seară și-a făcut din nou datoria. Un 1-1 suficient pentru calificare și blestemul naționalei numit „Copenhaga” s-a spart ca un balon de săpun. În plus, Steaua a scos Stuttgart-ul din belea. Sper să nu regrete mai târziu. O noapte magică în care „Steaua Nordului” ne-a călăuzit spre primăvara europeană!

Performanță mare obținută prin multă muncă. Danezii de la FC Copenhaga s-au comportat ca niște bieți pinguini năuciți de faptul că o mână de „intruși” îmbrăcați în roșu și albastru le-a stricat liniștea. N-au vrut să tragă acoperișul stadionului ca să se joace pe ger. Ca amatorii. Bine c-au rămas acasă după măgăriile la care s-au pretat!
Gol senzațional Rusescu, de „all-time”. „Raul de Ghencea” marchează pe bandă rulantă și este gata să ajute și naționala. Steaua câștigă grupa E, cu ceva emoții, dar până la urmă a meritat tot efortul. Cu sacrificii. La începutul reprizei secunde, Tănase a primit al doilea galben și a fost trimis la vestiare. Eu am văzut crampoane pe glezna lui „Tase”, deci fault, deci penalty. Alții, o simulare banală. Dar nu mai contează…
Steaua câștigă o grupă complicată. Uitați-vă ce i-a făcut Molde lui VfB Stuttgart, în Germania. Noroc că Steaua a jucat corect. Sper să nu regrete mai târziu. Dacă mergea mai departe, la braț cu Copenhaga, într-o posibilă nouă „dublă” n-ar fi avut probleme. Așa, cu „șvabii”, va fi infern. Poate e bine și o revanșă după accidentul acela stupid, de 1-5. Să vedem care va fi voia sorților. Măcar să ajungă prin „sferturi” și să dea, din nou, peste VfB!
De Moș Nicolae, Steaua își certifică valoarea europeană la Copenhaga. La fel și antrenorul Laurențiu Reghecampf care prin stilul germanic de a gândi fotbalul a făcut din Steaua cea mai valoroasă echipă de fotbal din România. Cu două formații nordice în grupă, care s-au ajutat între ele cât au putut, „roș-albaștrii” fac 11 puncte, record pentru o echipă românească în faza grupelor. Și termină pe primul loc.
Fanii Stelei s-au strâns la Universitate. Ce frumos. Un fel de vis al unei nopți de iarnă care devine real. Luminat de… „Steaua Nordului”!