CFR, victorie de legendă

decembrie 5, 2012 in Liga Campionilor

CFR bate Manchester-ul lui Sir Alex Ferguson chiar pe scena din „Teatrul Viselor”. O victorie de legendă dar care nu aduce „ceferiștilor” mult dorita prezență în primăvara Ligii Campionilor. Este ceva frustrare însă rezultatul rămâne în statistici. În schimb, gruparea din Cluj poate da o lovitură financiară. Pe lângă cele peste 22 de milioane de euro care vin în urma participării în grupele UEFA Champions League, CFR poate încasa alte milioane bune din transferul jucătorilor Felgueiras, Bastos, Ivo Pinto și, bineînțeles, Sougou. Poate mai apar și alți. Deși s-a ales doar cu prezența în primăvara Ligii Europa, trupa din cartierul Gruia își umflă contul cu euroi. Plus punctele aduse României la coeficientul de țară calculat de UEFA. Bravo, CFR!

Cine ar fi crezut că „ardelenii” antrenați de Paulo Sergio vor câștiga, miercuri seară, pe celebrul „Old Trafford”? Puțini. Și totuși au făcut-o. Un succes mare pentru fotbalul românesc. De moral. Este nevoie de asemenea rezultate ca de aer. Ele dau încredere și curaj că se poate chiar și în fața unor cluburi cu bugete de zeci de ori mai mari decât cele ale grupărilor importante din Liga 1.
Luis Alberto a semnat un gol de generic TV. Vinclu cu bară-gol. Nici că se putea mai frumos pentru o victorie la limită. Singura dilemă, la care nu am încă un răspuns, este de ce a pierdut Manchester două meciuri și… două milioane de euro? Cu Galata și CFR. Tare sunt curios să aflu strategia lui Sir Alex Ferguson. Nu de alta dar dacă ținea morțiș Man United câștiga aceste două jocuri. Eu așa cred!
Performanța CFR-ului devine record pentru România în Liga Campionilor. Trei victorii în grupa H și 10 puncte. Nu degeaba am scris, după tragerea la sorți, că „H” vine de la „History”. Și așa a fost. Victoria din „Teatrul Viselor” reprezintă și certificatul de transfer pentru câteva nume importante. Felgueiras, Bastos, Ivo Pinto și, bineînțeles, Sougou sunt primii pe listă. Mai poate fi Luis Alberto. Poate și alții. Bani, nu glumă!
Felicitări celor de la CFR! Acum chiar au sărbători fericite!