Steaua, „Lippi” și „Național Arena”!

aprilie 9, 2012 in Liga 1

Pe „Național Arena”, Steaua a avut o medie de peste 22.000 de spectatori pentru că este un stadion modern. În Ghencea, fanii nu se mai înghecuie la bilete!

Trupa din Ghencea a profitat de pașii greșiți făcuți de CFR, Dinamo și Vaslui. Steaua a urcat pe locul 3 în clasament și dă semne că nu mai vrea să se dea jos de pe podium. Antrenorul Mihai Stoichiță a scăpat de demitere dar și de gura lui Gigi Becali. „Lippi” a făcut pe plac patronului și l-a titularizat de Tatu, autorul a trei pase decisive în meciul cu Sportul. Cât despre suporteri, „roș-albaștri” s-au săturat de Ghencea după doar trei meciuri. Media de spectatori este de aproape două ori mai mică față de partidele disputate pe „Național Arena”. Cât a jucat acolo, Steaua a avut mereu peste 10.000 de spectatori chiar și în fața unor adversari modești. Cu astfel de cifre în față nu știu dacă Ghencea mai face parte din proiectele Stelei pentru următoarea ediție de campionat!

Rapid a desființat CFR-ul, Petrolul a măturat pe jos cu Dinamo, iar Voința Sibiu a bătut la scor de neprezentare pe Vaslui. O etapă favorabilă Stelei. „Roș-albaștri” au fost puși în gardă de marile surprize din runda a 25-a și au luat în serios confruntarea cu Sportul Studențesc. Atât de serios că au rezolvat meciul până la pauză cu trei goluri, unul mai frumos decât altul, înscrise de Tibi Bălan, Rusescu și Tănase.
A fost un meci de totul sau nimic și pentru antrenorul Mihai Stoichiță. Înaintea partidei, „Lippi” a primit un ultimatum de la patronul Gigi Becali: 1 solist sau pleacă. Așa îmi explic determinarea echipei dar în special a lui Tatu. Stoichiță intenționa să-l lase pe portughez pe bancă dar discuțiile cu Gigi l-au lămurit și Leandro Tatu a fost titular. O decizie înțeleaptă, Tatu fiind autorul a nu mai puțin de trei „asisturi”, la golurile lui Bălan, Tănase și Chipciu.
Acum Steaua speră, din nou, la tiltu. Tot cu „Lippi” care în sezonul 2009-2010 era gata-gata să dea lovitura cea mare. Cu nouă etape înainte de final distanța față de CFR s-a redus la doar cinci puncte. Steaua are însă un progarm mai greu decât trupa din Gruia: cu Oțelul (deplasare), Vaslui (acasă), Rapid (d), Petrolul (a), Chiajna (d), Ceahlăul (a), Brașov (d), Dinamo (a) și CFR (d). La ce rezultate s-au înregistrat până acum nu m-ar mira deloc dacă titlul se va juca chiar în ultima etapă, la Cluj, în derby-ul CFR-Steaua.
Cât despre revenirea Stelei în Ghencea, forțată de închiderea „Național Arena” în vederea pregătirii finalei Ligii Europa, programată pe 9 mai, nu este chiar ceea ce-și doreau șefii Stelei. De la o medie de 22.340 de spectatori pe meci, cât a avut pe „Național Arena”, Steaua a coborât de când a revenit în Ghencea la doar 13.323 de plătitori. Dincolo de istorie și tradiție au și cifrele rolul lor. Mă tem că dacă trendul mediei de spectatori prezenți la meciuri va continua să coboare chiar îmi pun întrebarea dacă viitorul Stelei mai poate fi legat, atât de mult, de prezența pe arena din cartierul Drumul Taberei.
Steaua încă se zbate dar pare că a regăsit stabilitatea. Cu „Lippi” reconfirmat ca antrenor după acest spectaculor 4-1 cu Sportul, „roș-albaștri” visează frumos. La Liga Campionilor. Dacă nu la asta atunci la Liga Europa și, cu certitudine, la meciurile cu mulți spectatori de pe „Național Arena”.
Uneori istoria se scrie chiar sub ochii noștri!