CFR, un mare… fâs!

aprilie 8, 2012 in Liga 1

Patronul Arpad Paszkany nu știe ce să mai creadă despre CFR după acest 0-5 cu Rapid! Mai are valoare?

Rapid a făcut praf liderul Ligii 1 chiar la el acasă. CFR a semănat cu o echipă banală, umflată artificial de arbitraje favorabile care au cocoțat-o pe prima poziție a clasamentului. Și în Gruia, CFR a primit aceeași susținere. „Centralul” Colțescu a refuzat Rapidului un penalty clar și un gol perfect valabil. Probabil era 0-7. În schimb, giuleștenii au oferit o lecție de fotbal dar și o dovadă clară, concretă, că Liga 1 are un lider mincinos. CFR a fost praf și a terminat partida în genunchi, cu un jucător eliminat pe final (Piccolo). Un 0-5 umilitor pentru CFR însă o victorie uriașă pentru Rapid. Un 0-5 care ne arată cam cine are față de campioană!

Herea, Grigorie, Rui Duarte, Alexa și Deac au trecut în anonimat o echipă care se tot bătea cu pumnii în piept că este cea mai bună din Liga 1. Ca dovadă vă reamintesc declarațiile patronului Arpad Paszkany. Multe dintre ele sunau cam așa: „Avem cel mai bun lot”. Președintele Iuliu Mureșan a fost ceva mai rezervat în vorbe dar la fel de încrezător: „Nu-mi place că nu avem un joc elaborat, cu mai multe pase, dar totuși avem un stil al nostru care ne aduce puncte”. La ce „stil” s-o fi referit domn’ Mureșan? La… arbitri? 🙂
Noroc că Rapid a jucat fotbal. Altfel era jale mare. Arbitrul Sebastian Colțescu s-a făcut că nu vede hențul în careu comis de Panin (min. 25). Penalty pentru giuleșteni care putea conta, în acel moment Rapid conducând pe tabelă doar cu 1-0. Colțescu a trecut cu vederea și golul lui Herea, din minutul 66, atunci când Bento a respins mingea din poartă!
Rapid a arătat ca o echipă de top, adevărată. E cam singura formație din Liga 1 care ne-a oferit un joc demn de o pretendentă la titlu. Elaborat, gândit, tăios. „Expresul de București” a transformat Clujul într-o biată haltă din câmp unde nu avea voie să oprească. „Alb-vișiniii” de lângă Podul Grant le-au fost net superiori rivalilor din cartierul Gruia. Atât de superiori încât le-au dat o căruță de goluri ca s-o țină minte.
Totul s-a rupt după primul gol, cel marcat de Herea. Elevii portughezului Jorge Costa au fost obligați să iasă la joc. Nu le convine asta. Am văzut acest lucru în mai multe meciuri unde au avut probleme. Rapidul s-a dezlănțuit după pauză și a trimis în derizoriu o formație despre care se spune că este împinsă de la spate de către arbitri.
Chiar nu mai știi ce să înțelegi când vezi astfel de rezultate. E doar o senzație de moment care apoi trece. Rămân însă întrebările. Și nu puține. După acest umilitor 0-5, CFR are o mare problemă de imagine. Clujenii nu ne pot convinge de valoarea pe care tot o trâmbițează patronul lor în stânga și-n dreapta. Cei care au acuzat deschis CFR-ul de jocuri ținute mai mult în culise decât pe teren au primit apă la moară. S-a văzut și de pe Lună care sunt limitele liderului la zi din Liga 1. Modeste!
Dintre formațiile care se bat la titlu deocamdată doar Rapid m-a convins că are forță pentru a termina pe primul loc. Restul candidatelor mai au de tras. Și de arătat. Cât despre CFR, o mare dezamăgire. Chiar dacă va lua titlul, nimani nu va crede în el. Din mare promisiune, CFR a ajuns un mare… fâs! 🙂