Nebunie la Steaua: pleacă „Lippi”, (re)vine „Iliesta”?

aprilie 7, 2012 in Liga 1

„Lippi” nu are decât o variantă în meciul cu Sportul: 1 solist! Altfel riscă să fie demis!

Haosul începe să devină ceva obișnuit la Steaua. În loc să ofere stabilitate și să dea încredere celor două staff-uri, tehnic și administrativ, Gigi Becali împinge Steaua spre instabilitate, ineficiență și mediocritate. Nu cu rea intenție ci dintr-un temperament excesiv de agresiv pentru un sport care cere, pe lângă foarte mulți bani, și foarte multă răbdare. Meciul cu Sportul Studențesc, de mâine, e unul de totul sau nimic pentru Mihai Stoichiță. Dacă nu bate, pleacă! Cine ar putea veni? Țineți-vă bine și faceți-vă cruce: se aude că Ilie Stan. Ar fi o mutare „made in Gigi”. Dacă harababura se menține în Ghencea mi-e greu să cred că Steaua mai poate câștiga titlul. Nici măcar să viseze la el!

La un club cu pretenții nu se schimbă antrenorii și managerii precum șosetele. Oricât de bine intenționat este Gigi Becali, stilul său de a se băga mereu peste deciziile luate de cei puși tot de el ca să facă performanță a creat la Steaua o atmosferă insuportabilă. Într-un astfel de climat este imposibil să poți avea rezultate notabile. Valabil pentru antrenori, jucători sau manageri. Când știi că mâine patronul te poate băga în gura presei, iar apoi te poate demite cu scandalul de rigoare nu prea îți mai arde de joc.
Gigi Becali nu trebuia să schimbe „liniile” din mers. A pățit-o de atâtea ori dar, surpinzător, nu a tras concluziile necesare. Prea ușor ține cont de tot ceea ce îi suflă în ureche sfătuitorii de taină. Mihai Stoica, cu bune și rele, trebuia să rămână manager tot sezonul. Omul se pricepe bine la jucători, ține echipa în priză și reprezintă o voce de luat în seamă în peisajul fotbalistic din România. S-a văzut lipsa lui „MM”, mai ales atunci când au apărut arbitrajele ostile „roș-albaștrilor”.
Ilie Stan trebuia lăsat să-și facă treaba până la vară. În iarnă, „Iliesta” a muncit bine. Chiar dacă au fost acele rezultate negative cu Tg. Mureș (0-1) și Gaz Metan (1-1), Stan putea gestiona situația. Șocul pozitiv dorit de Gigi Becali prin aducerea lui Mihai Stoichiță a avut însă efect de bumerag și s-a întors împotriva echipei. Suporterii nici măcar nu vor să audă de „Lippi” și au cerut ca „Iliesta” să se întoarcă pe banca tehnică. O situație foarte complicată, cu urmări la casele de bilete acolo unde fanii Stelei nu prea se înghesuie să cumpere tichete pentru meciul de mâine, cu Sportul.
În fața „studenților”, Stoichiță are o singură variantă: 1 solist. Altfel poate să-și facă bagajul. Gigi Becali este dezlănțuit și dă semne că nu mai are nici un firicel de răbdare. Faptul că Tatu, favoritul lui Gigi, ar putea să nu se numere printre titulari îl irită și mai tare pe patronul Stelei. Dacă Steaua nu ia cele trei puncte e posibil să asităm la încă un scandal colosal.
Mă întreb cum de mai pot să dea randament jucătorii într-o astfel de atmosferă? Tensiune, nervi, iritare. Efectul? Fotbal puțin și rezultate proaste!