Dosarul „Craiova”, începutul sfârştului la FRF şi LPF?

aprilie 6, 2012 in Special

Sandu şi Dragomir, chemaţi să dea socoteală pentru dezafilierea Universităţii Craiova!

Dezafilierea Universităţii Craiova, fie şi temporară, este una dintre marile nedreptăţi comise în fotbalul românesc. La 16 septembrie 2011, Craiova a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii din Federaţie. Procuratura nu a mai stat cu mâinile în sân. Şefii din fotbal au fost acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Procurorii DNA au pus sechestru pe sediul LPF, pe proprietăţi aparţinând lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir. E posibil să li se întâmple acelaşi lucru şi membrilor Comitetului Executiv. Cred că asistăm la începutul sfârşitului pentru actuala conducere a fotbalului românesc!

Unii l-au considerat pe Adrian Mititelu un nebun atunci când acesta declara, la mai toate televiziunile, că dezafilierea Craiovei este un abuz, iar vinovaţii vor plăti cu vârf şi îndesat. Uite că asta se întâmplă, ba chiar este mai rău decât a prevestit patronul Universităţii.
Pe 20 iulie 2011, clubul oltean era exclus din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF). Motivul a fost că Universitatea Craiova s-a adresat instanţelor civile. În loc să se găsească o rezolvare realistă, care să ţină cont de istoria şi performanţele „Ştiinţei”, membrii Comitetului Executiv al FRF au votat cu două mâini dezafilierea clubului oltean. Atenţie, decizia nu a fost validată de Adunarea Generală nici până la ora când scriu aceste rânduri!
În timp ce Mititelu zbiera în stânga şi-n dreapta despre mazilirea Craiovei, şefii fotbalului românesc au căutat să ducă în derizoriu un subiect incendiar. Atât  FRF cât şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) au făcut front comun pentru o cauză care a devenit penală. Federaţia a dezafiliat „Ştiinţa”, iar Liga a dat dezlegare „juveţilor” ca să plece la alte cluburi.
De ce s-a ajuns ca unele bunuri ale şefilor FRF şi LPF să fie puse sub sechestru? DNA a procedat aşa pentru că Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi membrii din Comitetului Executiv al FRF sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru. Şi pentru că atunci când s-a luat decizia de excludere 39 de fotbalişti aflaţi sub contract cu SC Fotbal Club „U” Craiova SA se aflau încă sub sechestrul fiscului.
Asistăm la cel mai amplă anchetă având ca ţintă structurile de comandă din fotbalul românesc. În 1983, Universitatea Craiova devenea prima echipă de fotbal din România care reuşea să se califice în semifinalele unei competiţii europene intercluburi, Cupa UEFA. După 19 ani, în 2012, „Ştiinţa” poate deveni prima grupare din fotbal care reuşeşte să schimbe din temelii conducerea FRF şi LPF!