Steaua, în stil de mare campioană!

iulie 30, 2013 in Liga Campionilor

Gabi Iancu, un fotbalist talentat care mai are multe de arătat la Steaua. Cu condiția să devină mai responsabil în tot ceea ce face!

Gabi Iancu, un fotbalist talentat care mai are multe de arătat la Steaua. Cu condiția să devină mai responsabil în tot ceea ce face!

Meci complicat și încâlcit la Tbilisi. Steaua n-a prins o zi prea bună dar nici una rea. Suficient însă cât să dea două boabe rivalei Dinamo din… Georgia. Și, foarte probabil, să rezolve din primul meci ecuația calificării în play-off-ul Ligii Campionilor. Antrenorul Laurențiu Reghecampf l-a scos din joben pe Gabi Iancu după ce Tătărușanu a înviat Steaua apărând penalty-ul bătut aiurea de infatuatul Xisco. „Raul de România”, cum îi spune Hagi, a dat două goluri de generic tv. Cu un Tănase fantastic dar mai ales cu un Chiricheș imperial, „roș-albaștrii” defilează prin Europa. Fără înfrângere. Singurul regret este că Steaua va rămâne fără o… stea, Vlad Chiricheș fiind dorit insistent de londonezii de la Tottenham Hotspur. Ca să nu mai lungesc vorba, o victorie în stil de mare campioană!
Steaua a făcut la Tbilisi ceea ce trebuia să facă. A stat sus, departe de poarta lui Tătărușanu, așa cum fac marile echipe. Și-a întors adversarul pe toate fețele ca într-un joc gen pisica cu șoarecele. Nu a disperat deși minutele treceau, iar golul nu venea.
Poate că în sufletele fanilor încolțise un pic de deznădejde văzând cum se scurg minutele, iar tabela rămâne tot 0-0. Adevărul este că Steaua nu s-a simțit în apele ei. Adi Popa a fost departe de ceea ce știm, Latovlevici părea un pic aerian atunci când Dinamo ataca în superioritate numerică pe flancul stâng, iar Stanciu a fost copleșit de ritmul și miza jocului.
Visele de calificare se puteau nărui atunci când spaniolul Xisco a avut un penalty. Arogantul Xisco și-a bătut joc de ocazie, iar Tătărușanu a parat miraculos. Atunci a înviat Steaua. Dacă era gol avea viață grea. După care a urmat asediul de la poarta georgienilor.
Tănase a făcut ravagii, iar Iancu a speculat oportunitatea oferită de Reghe și a punctat de două ori. Concurența cu Stanciu îl stimulează, iar din povestea asta Steaua are numai de câștigat. O notă specială pentru Chiricheș, probabil la ultimul joc în tricoul Stelei. A avut vreo câteva sprinturi uluitoare, de 60-70 de metri, finalizate cu șut la poartă. Așa ceva vezi doar la fotbaliștii de top, iar „Chiri” face parte din acest grup!
Una peste alta, Steaua și-a respectat statutul de favorită. Un 0-2 sec care a pus cu botul pe labe pe Dinamo Tbilisi dar și pe guralivul Dusan Uhrin jr. Mai e un hop, la București, și Steaua ajunge în grupele… Ligii Europa. Pentru masa bogaților din UEFA Champions League va trebui să ducă încă două bătălii. Infinit mai grele. Steaua chiar poate!