Aripi pentru „Chiri”

iulie 31, 2013 in Liga 1

Vlad Chiricheș, un jucător-model pentru fotbalul românesc. Tottenham ar fi doar o bornă într-o carieră care se anunță fulminantă!

Vlad Chiricheș, un jucător-model pentru fotbalul românesc. Tottenham ar fi doar o bornă într-o carieră care se anunță fulminantă!

Vlad Chiricheș se află în cea mai incomodă postură de când a semnat cu Steaua. Tottenham Hotspur îl vrea la Londra, patronul Stelei încă nu s-a decis dacă-l lasă să plece. La prima vedere, tergiversarea transferului îi bucură pe șefii și fanii grupării din Ghencea. Chiricheș este jucător de talie mondială și poate pune umărul, decisiv, la calificarea „roș-albaștrilor” în grupele Ligii Campionilor. O singură precizare: la oferte de top trebuie să te miști repede. Nu în fiecare zi un club din România are șansa să încaseze opt milioane de euro pentru un jucător fie el și de la Steaua. Pot apărea accidentări sau… apatii provocate de supărarea ratării transferului. Și-atunci ce mai faci cu Chiricheș? Băiatul ăsta care joacă fotbal cu zâmbetul pe buze are o șansă mare de a ajunge… mare. O șansă câștigată prin muncă. Așa că, aripi pentru „Chiri”!

Nu am mai văzut de mulți ani în campionatul românesc un jucător care să facă sprinturi de zeci de metri, cu mingea la picior, finalizate cu șuturi spre poartă. Vlad Chiricheș s-a impus prin astfel de procedee și nu numai.
Este imposibil să nu sesizați că băiatul ăsta joacă fotbal cu zâmbetul de buze. Ceva incredibil. Asta arată siguranță, încredere în ceea ce poate dar în același timp demonstrează că este un catalizator de energii în timpul partidelor. Un lider de echipă oriunde s-ar afla!
Înțeleg că patronul Stelei, Gigi Becali, ezită să-i dea dezlegare pentru Tottenham. De înțeles dacă englezii au schimbat din mers condițiile tranzacției. De neînțeles dacă șeful Stelei s-a răzgândit din senin așa cum a mai făcut-o și cu alte ocazii.
Opt milioane de euro înseamnă enorm pentru fotbalul românesc. Este adevărat că o calificare a Stelei în grupele UEFA Champions League îi va crește exponențial cota lui Chiricheș. Dar dacă, Doamne ferește, apare o accidentare? Dacă jucătorul suferă că n-a fost lăsat să plece în Premier League și nu mai joacă ce știe să joace?
Întrebări fără răspunsuri dar de luat în seamă.Vlad Chiricheș și-a făcut datoria atât față de el cât și față de Steaua. „Chiri” merită să plece la Tottenham. Are nevoie de aripi. Zboară, „Chiri”, zboară!