La Tbilisi, un comando pentru… play-off!

iulie 29, 2013 in Liga Campionilor

Cristi Tănase, un jucător de la care se așteaptă goluri și pase de gol. La Tbilisi, „Tase” are șansa să arate că e meseriaș!

Cristi Tănase, un jucător de la care se așteaptă goluri și pase de gol. La Tbilisi, „Tase” are șansa să arate că e meseriaș!

Deși n-o spun, șefii Stelei ar vrea să rezolve, luni seară, la Tbilisi, o mare parte din problema calificării în play-off-ul Ligii Campionilor. Nu va fi așa de ușor precum cu Vardar. Dinamo este o echipă din spațiul ex-sovietic cu un fotbal bazat pe tehnică și viteză. Din acest motiv anticipez un meci mai prudent din partea campioanei României astfel încât, dacă nu se poate acolo, calificarea să se joace în returul de la București. Steaua mai are avantajul că adversara ei nu a început competiția internă însă georgienii și-au acoperit programul cu meciuri amicale tari. Un gol pentru „roș-albaștrii”, la Tbilisi, poate fi suficient pentru că Steaua nu-i echipa care să ia trei goluri. Un 1-1 sau 0-1 acolo, chiar și un nefericit 2-1 pentru Dinamo sunt scoruri de calificare pentru Steaua. Dinamo Tbilisi – Steaua, luni seară, ora 19:00, în direct la Digi Sport 1. Baftă, campionilor!

Tot se bate apa-n piuă că antrenorul Dușan Uhrin jr. este marea necunoscută din ecuația Dinamo Tbilisi – Steaua. Așa credeam și eu, după tragerea la sorți, însă când am văzut declarațiile arogante ale cehului cred că a venit vremea ca Steaua să-i arate cine face legea în „dubla” pentru play-off-ul Ligii Campionilor.
Faptul că Steaua are meciuri oficiale în picioare este un avantaj important. Dar nu unul decisiv. Dinamo a avut un program încărcat, cu meciuri de pregătire contra unor formații cu nume. Au jucat chiar și cu Șahtiorul lui Mircea Lucescu pe care l-au învins cu 1-0. Deci nu e de glumit cu georgienii dar nici de speriat.
Chiricheș și Tănase, menajați în returul cu Vardar, vor fi titulari. Un plus important la capitolul omogenitate și eficiență. Presa spune că gazonul stadionului pe care se va juca meciul este bun ceea ce va permite Stelei un joc combinativ, tehnic, agresiv.
Calificarea are o miză dublă: intrarea în play-off-ul UEFA Champions League și prezența în grupele Ligii Europa. Steaua este motivată și poate rezolva acolo toată dilema. Are forță și valoare pentru a face pasul cel mare la Tbilisi!