Dinamo, în vremea „mânjilor”!

iulie 28, 2013 in Liga 1

Antrenorul Gigi Mulțescu a mers pe mâna „mânjilor” Rotariu și Balint. O echipă competitivă se face cu inspirație și multă, multă răbdare!

Antrenorul Gigi Mulțescu a mers pe mâna „mânjilor” Rotariu și Balint. Bravo. O echipă competitivă se face cu inspirație și multă, multă răbdare!

Planul de relansare a noului Dinamo începe să dea semne de viață. După bătaia de pomină încasată la Timișoara, în prima rundă, „câinii” au simțit gustul dulce al victoriei: 2-0 cu Vaslui. Rotariu și Balint, doi „mânji” de rasă promovați cu încredere de antrenorul Gigi Mulțescu, au contribuit decisiv la un succes dătător de speranțe. Strategia patronului Ionuț Negoiță și a președintelui Constantin Anghelache de a merge pe mâna unor jucători tineri, de perspectivă, modești și ambițioși, începe să-și arate roadele. M-a impresionat momentul în care Rotariu s-a bucurat după golul de 1-0. Simplu, a fugit să-și salute mama aflată în tribună. Un semn de respect absolut care ne arată că se poate juca fotbal, de plăcere, și pentru altceva decât bani. Acolo unde dragoste nu e, nimic nu e!

Gigi Mulțescu este un meseriaș în ale fotbalului. Știe să facă echipe din aproape nimic sau din ce jucători găsește în vestiar. Cam asta s-a întâmplat când a venit la Dinamo. Cu mențiunea că nea Gigi și-a dat avizul pentru toți fotbaliști cu care lucrează în prezent.
Una dintre calitățile unui antrenor este aceea de a schimba atunci când e nevoie. Asta a făcut și Gigi Mulțescu. După debutul dezastruos de la Timișoara, Dinamo a arătat altfel în fața Vasluiului. Portarul Bălgrădean a revenit în poartă și a avut în față o linie nouă de apărare cu Fai, Durimel, D. Grigore și S. Filip. Față de meciul cu Poli, Rus a urcat la închidere alături de Elton. Matei, Thomas și Curtean și-au păstrat statutul de titulari din meciul cu Poli, noutatea din ofensivă fiind senegalezul Pape Ndaw.
De șase ani se tot vorbește despre „New Dinamo”. Visul începe să prindă contur. Destul de timid. Culmea, cu Vaslui, o echipă în fața căreia „câinii” nu mai câștigaseră de vreo patru sezoane. Ce n-au reușit titularii au rezolvat tinerele-speranțe Daniel Rotariu și Valentin Balint. Cei doi au intrat după pauză și au contribuit decisiv la victoria cu 2-0. Supergol Rotariu, penalty scos de Balint!
Ceea ce nu am înțeles este nerăbdarea conducerii dinamoviste. Presa a scris că într-una dintre lojele „Arenei Naționale” a fost prezent antrenorul Toni Conceicao, fostul tehnician de la CFR, Brașov și Astra. De ce? Nu întâmplător, Gigi Mulțescu a lăsat să se înțeleagă din declarațiile pe care le-a dat după meci că nu este sigur pentru viitorul său la Dinamo. Fără răbdare e greu să faci performanță!