Am trăit-o și pe-asta: CFR acuză arbitrajul!

iulie 27, 2013 in Liga 1

Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, e supărat foc pe arbitrul Iulian Dima. Domn’ doctor, problema este jocul slab al „ceferiștilor”, nu arbitrul!

Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, e supărat foc pe arbitraj. Domn’ doctor, problema este jocul slab al „ceferiștilor”, nu arbitrul!

CFR ratează, din nou, victoria în Liga 1. După egalul de la Botoșani, gruparea din cartierul Gruia și-a mai trecut în cont o altă remiză în fața unei nou promovate. De data asta pe teren propriu: 2-2 cu ACS Poli Timișoara. În loc să analizeze ce nu merge în jocul echipei „ceferiștii”, în frunte cu președintele Iuliu Mureșan, au pus tunurile pe… arbitru. Un meci nebun cu patru goluri, 19 cartonașe galbene și trei eliminați. Indiferent de prestația arbitrului Iulian Dima, care n-a fost una rea cum susțin clujenii, ieșirile lui Mureșan arată mai degrabă disperare decât supărare. Ani la rând CFR Cluj a făcut legea în fotbalul românesc și cu ajutorul… arbitrilor, iar când apare un „fluieraș” care iese din „tiparele” acelor ani cei de acolo sar ca arși și se supără. Domnilor, se poate?

CFR are o mare problemă: lipsa de omogenitate datorată schimbărilor brutale de jucători, din această vară, iar asta nu se poate rezolva în două săptămâni. Mă mir că Mircea Rednic, un antrenor cu mare experiență, s-a încumetat la așa ceva deși știa bine că riscul major pe care și l-a asumat este acela de a pierde toate trofeele.
În Gruia, CFR a dat tot peste o nou promovată: ACS Poli Timișoara, echipa care i-a pus cu botul pe labe pe „câini”. Probabil că elevii lui Rednic n-au luat în serios victoria lui Poli din etapa de debut, 2-0 cu Dinamo, dar mai ales egalul lor din prima rundă, 0-0 la Botoșani, tot cu o debutantă în prima divizie. Și a ieșit ce-a ieșit!
Cei de la CFR îl acuză pe arbitrul Iulian Dima că a făcut praf meciul. „Radu Petrescu este mic copil pe lângă acest Dima. Meciul a fost sub semnul arbitrului. Îi dau eu un «roşu» foarte mare acestui arbitru. Sper să nu-l mai vedem vreodată la Cluj, blocăm stadionul pentru el”, a spus Iuliu Mureșan la Digi Sport.
Cred că e prea mult. Per total a fost un arbitraj corect. Faptul că Poli n-a câștigat deși CFR a avut trei eliminați se datorează lipsei de experiență și, probabil, fricii de adversar. În aceste condiții, CFR să zică mersi că s-a ales cu un punct. Faptul că antrenorul Mircea Rednic și-a criticat elevii și nu arbitrul spune totul despre acest 2-2 de la Cluj.