Steaua, în pericol!

iunie 4, 2013 in Liga Campionilor

Steaua a dominat categoric campionatul dar ar putea rata Europa. E la mâna UEFA. Ce mai e de spus? Incredibil!

Steaua a dominat categoric campionatul dar ar putea rata Europa. E la mâna UEFA. Ce mai e de spus? Incredibil!

Avem verdict în cazul „Valiza”. Gigi Becali și Teia Sponte, nume implicate în structura administrativă a clubului de fotbal Steaua București, au fost condamnați la închisoare pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. În fotbal. Dacă Gigi Becali nu mai avea, în hârtii, legături cu Steaua, Teia Sponte era un oficial al „roș-albaștrilor” atunci când s-a declanșat scandalul de la Cluj. Din acest motiv, trupa din Ghencea este în mare pericol. UEFA nu va judeca acest caz cu… sentimente și nu va interpreta hotărârile Înaltei Curți de Casație și Justiție. Deci, în plan sportiv, e greu de crezut că forul european va tolera în Liga Campionilor o formație cu un patron și un oficial condamnați pentru acte de corupție în fotbal. Strict sportiv, este o mare pierdere pentru fotbalul românesc. Păcat de muncă. „Roș-albaștrii” puteau să ajungă în grupele UEFA Champions League!

Părea neverosimil însă acum te ia cu fiori. Steaua este în pericol de a nu juca în Liga Campionilor. UEFA nu tolerează corupția în fotbal. Dacă până mai ieri aveam doar interpretări și presupuneri în cazul „Valiza”, astăzi discutăm despre certitudini. Gigi Becali și Teia Sponte, nume vizibile în zona administrativă a Stelei, au primit condamnări pentru dare de mită, respectiv complicitate la dare de mită. Deciziile justiției nu sunt de comentat.
În plan sportiv efectul poate fi catastrofal. O posibilă suspendare a Stelei s-ar înscrie în logica verdictului. Chiar dacă n-ar vrea, UEFA este obligată să reacționeze ferm pentru a elimina orice suspiciune. Din acest motiv, Steaua este în mare pericol, iar prezența la startul Ligii Campionilor este din ce în ce mai puțin probabilă.
Financiar, ar fi un dezastru. În urma unei suspendări, Steaua poate rata cel puțin 20 de milioane de euro. Sportiv, o bombă cu efect psihologic pentru jucători. Să muncești un sezon întreg, să iei titlul, iar la final să te alegi cu… nimic este dezolant. Chiar nu știu cine poate reface moralul acestor fotbaliști!
Dar să așteptăm și verdictul UEFA. În acest moment, Steaua este doar în pericol. Mâine? Cine știe… ?